Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αποτυχία για τον Scholz, η Ιntel «παγώνει» τεράστια επένδυση 33 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Νέα αποτυχία για τον Scholz, η Ιntel «παγώνει» τεράστια επένδυση 33 δισ. ευρώ στη Γερμανία
Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, επιμένει ότι η Intel είναι προσηλωμένη στο σχέδιό της
Τεράστια επένδυση ύψους 33 δισ. δολ. «παγώνει» στη Γερμανία η Intel, σε ένα νέο πλήγμα για την παραπαίουσα γερμανική οικονομία.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, επιμένει ότι η Intel είναι προσηλωμένη στο σχέδιό της να κατασκευάσει εργοστάσια στην ανατολική Γερμανία, παρά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ ότι καθυστερεί την κατασκευή κατά δύο χρόνια εν μέσω μέτρων εξοικονόμησης κόστους.
«Η απόφαση να αναβληθεί το έργο στη Γερμανία για δύο χρόνια είναι μια απόφαση που περιλαμβάνει επίσης την πρόθεση να επιμείνουμε σε αυτό», δήλωσε ο Scholz.
«Είναι σημαντικό για εμάς να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία σε αυτή την πολύ ασταθή επιχείρηση της βιομηχανίας ημιαγωγών για να συμβάλουμε ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει παρ' όλα αυτά περαιτέρω επέκταση των ήδη βαθιών δυνατοτήτων στη Γερμανία», δήλωσε.

Πλήγμα στη γερμανική οικονομία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα υπόμνημα προς τους υπαλλήλους του, στο οποίο περιγράφονται μια σειρά από μέτρα που θα λάβει η εταιρεία για να αναζωογονηθεί, στα οποία περιλαμβάνεται η διακοπή της κατασκευής στο έργο της στη Γερμανία για δύο χρόνια.
«Πρόκειται πλέον για μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση που έχει να κάνει με την εταιρική πολιτική», δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habeck προσθέτοντας ότι η Γερμανία εξακολουθεί να δεσμεύεται για την ανάπτυξη της παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη.
Το υπουργείο του Habeck ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εναπόκειται τώρα στην Intel να επανέλθει γρήγορα σε μια πορεία που επιτρέπει τις επενδύσεις».
Η απόφαση της Intel προκάλεσε επίσης μια νέα διαμάχη για τον προϋπολογισμό εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, με το υπουργείο Οικονομικών να λέει ότι τα κεφάλαια που δεν χρειάζονται πλέον για τις επιδοτήσεις της Intel θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εξισορρόπηση των βιβλίων και το υπουργείο Οικονομίας να αντιδρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης