Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκκαθαρίσεις Ουκρανών στρατηγών – Ο Sirksy καθαιρεί… όσους αντιπαθεί - Στενός κύκλος εξουσίας

Εκκαθαρίσεις Ουκρανών στρατηγών – Ο Sirksy καθαιρεί… όσους αντιπαθεί - Στενός κύκλος εξουσίας
«Οι ανεπιθύμητοι εκκαθαρίζονται» επισημαίνει η Ουκρανή βουλευτής, Maryana Bezuglaya, η οποία προέρχεται από το κυβερνών κόμμα
Για εκκαθάριση στρατηγών επειδή απλά τους αντιπαθεί κατηγορεί τον Alexander Syrsky, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η Ουκρανή βουλευτής, Maryana Bezuglaya, η οποία προέρχεται από το κυβερνών κόμμα.
Βάσει των καταγγελιών της Bezuglaya, ο Syrsky έχει απομακρύνει πολλούς στρατηγούς που δεν ανήκουν στο περιβάλλον του, προκειμένου να προωθήσει τους «δικούς του».
Όπως αναφέρεται, ο Syrsky έχει στοχοποιήσει και προσπαθεί να δυσφημίσει τις δυνάμεις μη επανδρωμένων συστημάτων (USF) και τον διοικητή τους Vadim Sukharevsky, καθώς και άλλους στρατηγούς.
«Ο Syrsky οργάνωσε μια σειρά από έρευνες εναντίον του διοικητή του SBS, Vadim Sukharevsky, προκειμένου να τον παρουσιάσει ως ακατάλληλο και να απαλλαγεί από αυτόν
Αυτό συνέβη αφού απέτυχε να μπλοκάρει τη δημιουργία χωριστού κλάδου στρατευμάτων με άλλες μεθόδους» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Telegram η Ουκρανή βουλευτής, υποστηρίζοντας πως ο Syrsky απομάκρυνε αρκετούς μη «δικούς του» στρατηγούς, τοποθετώντας γύρω του δικούς του προστατευόμενους.
«Οι ανεπιθύμητοι εκκαθαρίζονται» επισημαίνει η Bezuglaya, η οποία κατηγορεί τον Syrsky ότι ηγείται «ηρωικά» της επιχείρησης στο Kursk, με το να κρύβεται στην περιοχή του Kharkiv από άβολες ερωτήσεις σχετικά με την κατάρρευση του συστήματος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ταυτόχρονα «είναι απρόσιτος για κλήσεις».
Σημειώνεται πως ο Zelensky υπέγραψε νόμο για το διαχωρισμό των Δυνάμεων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων σε ξεχωριστό κλάδο του στρατού.
Οι δυνάμεις αυτές είναι επιφορτισμένες να επιχειρούν με μη επανδρωμένα και ρομποτικά συστήματα αέρα, θάλασσας και εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης