Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειώνουν τα όπλα στις αποθήκες – CNN: Μειωμένη η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο

Τελειώνουν τα όπλα στις αποθήκες – CNN: Μειωμένη η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο
Παρά την αύξηση της παραγωγής, οι ΗΠΑ απέχουν αρκετά από τον στόχο για τη μηνιαία παραγωγή 100.000 οβίδων των 155 mm
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τις προμήθειες βοήθειας στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στις αποθήκες της υποστηρίζει το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.
Βάσει του δημοσιεύματος, η αμερικανική κυβέρνηση διαθέτει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, αλλά το Πεντάγωνο δεν έχει αρκετά αποθέματα για να προμηθεύσει το Κίεβο.
«Πρόκειται για το απόθεμα που έχουμε, για το τι ζητούν[οι Ουκρανοί και για το αν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους με αυτά που έχουμε τώρα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ετοιμότητα μάχης» επισήμανε ένας εκ των Αμερικανών αξιωματούχων.
«Η αναπλήρωση των αποθεμάτων είναι επίσης ένα πρόβλημα» επισημαίνει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την παραγωγή βλημάτων 155 mm και πυραυλικών συστημάτων Patriot τόσο για προμήθειες στην Ουκρανία όσο και για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων.
Αλλά αυτό θα πάρει χρόνια και η αυξανόμενη ζήτηση δεν θα ικανοποιηθεί, τονίζει το CNN, αν και αναφέρεται πως οι ΗΠΑ παρήγαγαν περίπου 15.000 βλήματα πυροβολικού των 155 mm μηνιαίως, αριθμός που τώρα φτάνει τις 40.000.
Αλλά το Πεντάγωνο χρειάζεται ακόμη τουλάχιστον ένα χρόνο για να πετύχει τον στόχο των 100.000 οβίδων το μήνα, αναφέρει το CNN.
Όπως τονίζει το τηλεοπτικό κανάλι, τον Απρίλιο το Κογκρέσο των ΗΠΑ διέθεσε 14,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να στείλει στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό από τα αποθέματα.
Ωστόσο, το Πεντάγωνο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί πλήρως λόγω των ανησυχιών ότι ενδέχεται να μην έχει αρκετές προμήθειες για τις δικές του ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης