Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ηθική παρακμή - Funds κόκκινων δανείων κάνουν συμφωνία αποπληρωμής και την επομένη βγάζουν διαταγή πληρωμής

Ηθική παρακμή - Funds κόκκινων δανείων κάνουν συμφωνία αποπληρωμής και την επομένη βγάζουν διαταγή πληρωμής
Διάτρητο το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών
Σχετικά Άρθρα
Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι εταιρίες διαχείρισης NPEs ή servicers ή funds κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, αφού κάνουν τη ζωή των δανειοληπτών, κόλαση.
Η επίκληση της Δικαιοσύνης είναι «ακριβό σπορ» και κυρίως ο χρόνος απόδοσης δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
Οι αδειοδοτημένες εταιρείες από την Τράπεζα της Ελλάδος καταπατούν τις συμφωνίες με τους δανειολήπτες, αφού παράλληλα τρέχουν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής.
Πρόκειται για ανήθικη ενέργεια από την πλευρά των servicers όταν έχουν έρθει σε συμφωνία ρύθμισης της οφειλής  αφού δεν τους ενοχλεί καμία αρμόδια Διοικητική Αρχή.  

Τι στοιχεία περιήλθαν στο bankingnews για Cepal και Dovalue

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι δανειολήπτες προσήλθαν σε συμφωνία για ρύθμιση των οφειλών τους με τους servicers και αποδέχθηκαν τους όρους αποπληρωμής.
Η συμφωνία έχει αποτυπωθεί στο χαρτί και στο τέλος της συμφωνίας περιλαμβάνονται οι υπογραφές των δύο πλευρών.

Από τη μία συμφωνία και από την άλλη διαταγή πληρωμής

Ο servicers μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας επιτρέπουν στο νομικό τμήμα να ακολουθήσει, μία διαδικασία που ΔΕΝ δικαιολογείται, αφού η οφειλή έχει ρυθμιστεί και συγκεκριμένα έχει κατατεθεί η προκαταβολή για να ακολουθήσουν οι μηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του δανείου.
Οι διοικήσεις των εταιριών διαχείρισης NPEs ή servicers ή funds κόκκινων δανείων δεν ενημερώνουν το νομικό τμήμα για τη συμφωνία με αποτέλεσμα οι νομικοί να προχωρούν τη διαδικασία της έκδοσης διαταγής πληρωμής για το ποσό της οφειλής όταν μία μέρα νωρίτερα είχε επέλθει συμφωνία.
Οι εκπρόσωποι των εταιριών διαχείρισης NPEs για να …αποκαταστήσουν τα πράγματα έρχονται σε επικοινωνία με τον δανειολήπτη και τον καθησυχάζουν σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν έχει κάποια απαίτηση αφού υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κοροϊδία στους δανειολήπτες

Στην περίπτωση όμως που ο δανειολήπτης αποδεχθεί τις προφορικές εξηγήσεις που έλαβε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, «μαύρο φίδι» που τον έφαγε.
Η έκδοση της διαταγής απαιτεί Δικαστική απόφαση και προβλέπει άμεσες και απαιτητές οικονομικές αξιώσεις.
Όταν εκδοθεί  διαμορφώνει άμεσα το πλαίσιο για οικονομικές απαιτήσεις οι οποίες φτάνουν μέχρι τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.

Στη λίστα του Τειρεσία χωρίς λόγο

Επιπλέον,με την έκδοση της διαταγής πληρωμής ο δανειολήπτης εισέρχεται στη «μαύρη» λίστα του «Τειρεσία».
Πρόκειται για διαδικασία που επιβάλλεται από τη νομοθεσία αλλά  κανένας δεν έχει προβλέψει τι θα γίνει στην περίπτωση όταν  κακώς ζητήθηκε και  εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής.
Η έξοδος του δανειολήπτη από τον «Τειρεσία» δεν είναι εύκολη υπόθεση ο οποίος χωρίς λόγο βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα οικονομικό περιβάλλον που έγινε από το λάθος της εταιρίας διαχείρισης NPEs
Ο δανειολήπτης πρέπει να προχωρήσει στην ανακοπή εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής με τη βοήθεια νομικού διότι σε άλλη περίπτωση θα πληρώνει το δάνειο  και θα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του  διότι θα είναι σε ισχύ η διαταγή πληρωμής.

Οι αρμόδιοι δεν ξέρουν τίποτα!

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας δεν αξιολογούν επί της ουσίας τη συμπεριφορά των servicers αφήνοντας έτσι στο έλεος των απαράδεκτων αυτών πρακτικών τους δανειολήπτες, οι οποίοι για να βρουν το δίκιο τους θα πρέπει να ξοδέψουν χρήμα, αναζητώντας νομικές συμβουλές.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης