Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Claudia Sheinbaum, νέα Πρόεδρος του Μεξικού, απέρριψε την πρόταση του Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία

H Claudia Sheinbaum, νέα Πρόεδρος του Μεξικού, απέρριψε την πρόταση του Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία
Σύμφωνα με την Claudia Sheinbaum, το Μεξικό θα συνεχίσει την πορεία εξωτερικής πολιτικής που ορίζει το Σύνταγμα - να μην ανακατεύεται στις εξωτερικές υποθέσεις και να τηρεί την γραμμή της ειρηνικής επίλυσης των αντιθέσεων
Η εκλεγμένη Πρόεδρος του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Οκτωβρίου 2024, απέρριψε την πρόσκληση του Vladimir Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία σε συνέντευξη Τύπου.
«Στην περίπτωσή μου, το κύριο καθήκον είναι να κυβερνήσω το Μεξικό.
Θα πάμε σε ορισμένες διεθνείς εκδηλώσεις που θεωρούμε σημαντικές, αλλά δεν θα ταξιδέψουμε πολύ γιατί η ευθύνη μας είναι εδώ...
Νομίζω ότι όχι», είπε η Claudia Sheinbaum, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή επίσκεψη στην Ουκρανία, που μεταδόθηκε στα κοινωνικά της δίκτυα.
Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή της στη μεξικανική εφημερίδα Excelsior, ο Zelensky υποσχέθηκε να στείλει υψηλόβαθμο εκπρόσωπο στην ορκωμοσία της Sheinbaum και εξέφρασε την ελπίδα για την επίσημη επίσκεψή της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Claudia Sheinbaum, το Μεξικό θα συνεχίσει την πορεία εξωτερικής πολιτικής που ορίζει το Σύνταγμα - να μην ανακατεύεται στις εξωτερικές υποθέσεις και να τηρεί την γραμμή της ειρηνικής επίλυσης των αντιθέσεων.
Η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου του Μεξικού θα πραγματοποιηθεί τέσσερις μήνες μετά την ημέρα των εκλογών, την 1η Οκτωβρίου, ημέρα μεταβίβασης της ομοσπονδιακής εκτελεστικής εξουσίας.
Νωρίτερα, το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Putin στην τελετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης