Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Από Απρίλιο 2024 το χρηματιστήριο σέρνεται – Αποκαλύφθηκε το επενδυτικό φιάσκο, το πάρτι έχει τελειώσει, με Kamala 1000 μον.

Από Απρίλιο 2024 το χρηματιστήριο σέρνεται – Αποκαλύφθηκε το επενδυτικό φιάσκο, το πάρτι έχει τελειώσει, με Kamala 1000 μον.
Θα είχαμε τράπεζες, προφανώς μακριά από την Optima Bank, θα είχαμε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και λίγες ακόμη… και θα ήμασταν έτοιμοι για έξοδο….
Από τον Απρίλιο 2024 το ελληνικό χρηματιστήριο σέρνεται και κινείται πέριξ του εύρους 1.400 με 1.500 μονάδων.
Μας είχαν πει… θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα και θα εισρεύσουν μαζικά ξένοι…
Το μόνο που είδαμε ήταν να ξεπουλάει η Ελλάδα τις συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες και με αυτό τον ζημιογόνο για τους έλληνες τρόπο – ζημιώθηκαν οι έλληνες 42 δισεκ. – εμφανίστηκαν οι ξένοι επενδυτές τίποτε το σπουδαίο κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Ούτε μια μεγάλη επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί από την Δύση, μόνο οι Άραβες ενδιαφέρθηκαν για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και εσχάτως fund από το Κατάρ για το Υγεία.
Το CVC το αμερικανικό fund επένδυσε 1,2 δισεκ. πριν λίγα χρόνια σε διάφορες εταιρίες π.χ. Vivartia, Εθνική Ασφαλιστική αλλά υπάρχει στασιμότητα.
Η έλευση του Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου λογίζεται ως ελληνική επένδυση σε Intrakat και Attica bank, δεν είναι ξένη επένδυση.
Που είναι λοιπόν ο επενδυτικός παράδεισος ο οποίος επιτυγχάνει αύξηση ΑΕΠ 2,5% με τα δανειακά κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και συντηρεί ένα τοξικό χρέος 407 δισεκ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή όμως ο μέσος έλληνας δεν έγινε πλουσιότερος όπως υποσχέθηκαν αλλά φτωχότερος λόγω της ακρίβειας… και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά… στον ελληνικό παράδεισο.. ήρθε να προστεθεί και το πολιτικό ρίσκο… αφού είναι ξεκάθαρο ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι η τελευταία αυτοδύναμη.

Οπότε ο παράδεισος δεν είναι τόσο παράδεισος… μια επαναλαμβανόμενη μιζέρια που βάφτισαν παράδεισο....

Το πάρτι στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει τελειώσει… και τα χειρότερα θα είναι εμπρός εάν βγει στις 5 Νοεμβρίου 2024 η Kamala Harris αυτή η τραγική φιγούρα που πήγε να αντικαταστήσει τον τραγικό Biden.
Με νίκη Kamala Harris ετοιμαστείτε για 1.000 μονάδες και με υποβοήθηση μιας επικίνδυνης τροπής στο Ουκρανικό.
Με νίκη Trump αντιθέτως θα πάμε στις 1.700 μονάδες έως τον Μάρτιο 2025 αλλά γενικά δεν είμαστε αισιόδοξοι για το 2025
Να τονίσουμε ότι όταν το ελληνικό χρηματιστήριο αναβαθμιστεί από αναδυόμενη σε ώριμη αγορά – development market – θα μετανιώσουμε την ώρα και την στιγμή για αυτή την «θετική αναβάθμιση».

Συμπερασματικά

Αποκαλύφθηκε το επενδυτικό φιάσκο, το πάρτι έχει τελειώσει, με Kamala 1000 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο.
Θα επαναλάβουμε με Kamala… δεν θα είμαστε καβάλα στο άλογο αλλά θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε… να πουλάμε ελληνικές μετοχές.
Αξίζουν κάποιες μετοχές;
Θα είχαμε τράπεζες, προφανώς μακριά από την Optima Bank, θα είχαμε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και λίγες ακόμη… και θα ήμασταν έτοιμοι για έξοδο….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης