Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος του 2024 οι διαγνωστικές εξετάσεις σε ηλεκτρονική μορφή, σύνδεση των διαγνωστικών κέντρων με ΕΟΠΥΥ

Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος του 2024  οι διαγνωστικές εξετάσεις σε ηλεκτρονική μορφή, σύνδεση των διαγνωστικών κέντρων με ΕΟΠΥΥ
Ο Άδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πλήρη και εις βάθος έλεγχο και σε άλλους γιατρούς για παρατυπίες σχετικά με την συνταγογράφηση φαρμάκων
Σχετικά Άρθρα
«Μέχρι τέλος του έτους οι διαγνωστικές εξετάσεις θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή, θα έχουν συνδεθεί όλα τα διαγνωστικά κέντρα με τον ΕΟΠΥΥ και πλέον, για να γράψει ο γιατρός στον ασθενή ένα συγκεκριμένο φάρμακο, θα πρέπει να ανεβάσει στο σύστημα εξετάσεις που να δικαιολογούν το νόσημα και επομένως, την συνταγογράφηση του συγκεκριμένου φαρμάκου», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, στη σκιά της εξάρθρωσης των δύο κυκλωμάτων για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικής συνταγογράφησης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για πλήρη και εις βάθος έλεγχο και σε άλλους γιατρούς για παρατυπίες σχετικά με την συνταγογράφηση φαρμάκων .
Όπως είπε, «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας και το σύστημα αυτομάτως εντοπίζει γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν συγκεκριμένα φάρμακα και αυτοί ελέγχονται».

Φάρμακο για διαβήτη

Σχετικά με το Ozempic, το φάρμακο για τον διαβήτη που είναι σε έλλειψη και χρησιμοποιείται παρατύπως από ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα βασικά «οχήματα» στην δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που προκάλεσαν ζημιά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ζητάει «να κάνει αντιστοίχηση των ποσοτήτων που παραδόθηκαν από τις φαρμακαποθήκες με τις πωλήσεις των φαρμακείων και με τα αποθέματα που υπάρχουν, για να δούμε αν υπάρχει παράνομη εξαγωγή του σκευάσματος, το οποίο έχει συγκεκριμένο όριο παραγωγής παγκοσμίως».
«Έχουμε τις λιγότερες ποτέ ελλείψεις φαρμάκων, λόγω σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως η αύξηση των τιμών στα χαμηλού κόστους φάρμακα, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξαγωγή φαρμάκων, που ευθύνεται για την έλλειψη πολλών φαρμάκων. Η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, έγινε με βάση τον νόμο Ξανθού. Ο νόμος είναι σωστός, δεν είναι ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Για ΕΣΥ και απογευματινά χειρουργεία

Κάνοντας αναφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παραδέχθηκε ότι το σύστημα αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως «οι γιατροί του ΕΣΥ το 2024 είναι περισσότεροι από το 2019 και είναι ένας από τους υψηλότερους αριθμούς γιατρών στην ιστορία του ΕΣΥ».
Για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ορκίστηκα Υπουργός Υγείας στις αρχές Ιανουαρίου του 2024. Δεν υπήρχε πουθενά πρόβλεψη για απογευματινά χειρουργεία, σε κανέναν κωδικό του Υπ. Ανάπτυξης. Εγώ είπα να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για να γίνουν δωρεάν χειρουργεία. Δεν είναι εύκολο πράγμα να «μετατρέψεις» πόρους του Ταμείου. Η διαπραγμάτευση κράτησε όλο το καλοκαίρι. Στα λογιστήρια των ευρωπαίων έγιναν οι υπολογισμοί για τα κόστη και μας είπαν ότι θα μπορούμε να τα κάνουμε από τον Νοέμβριο φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης