Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκλεψαν 30 υπολογιστές από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Έκλεψαν 30 υπολογιστές από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι δράστες, που όπως εκτιμούν αστυνομικοί είναι τουλάχιστον 2-3 άτομα, μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζεται το τμήμα πληροφορικής και έκλεψαν τους υπολογιστές χωρίς να τους καταλάβει κανείς
Ούτε έναν ούτε δυο αλλά τριάντα φορητούς υπολογιστές από το γραφείου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας άρπαξαν χθες τα ξημερώματα άγνωστοι, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 6 το πρωί οι «ποντικοί» τρύπωσαν πρώτα στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα στον 5ο όροφο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Δραγατσανίου.
Από εκεί, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, δεν πήραν τίποτα και έτσι ανέβηκαν πιο πάνω. Οι δράστες, που όπως εκτιμούν αστυνομικοί είναι τουλάχιστον 2-3 άτομα, μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζεται το τμήμα πληροφορικής και έκλεψαν τους υπολογιστές χωρίς να τους καταλάβει κανείς. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν ενώ η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν οι υπάλληλοι πήγαν στα γραφεία τους.
Οι αρχές ενημερώθηκαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας πήγαν στο κτήριο για να διερευνήσουν τι είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις, αποτυπώματα από τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και αναζητούν εικόνα από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει την επιδρομή των κλεφτών με αδυναμία στην τεχνολογία. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί ότι ενώ πρόκειται για ένα κτήριο υπουργείου, στο κέντρο της Αθήνας, τα μέτρα ασφαλείας ήταν από ελάχιστα έως ανύπαρκτα και σίγουρα ανεπαρκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης