Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Υπέρ επιστροφής όσων έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως όσων έπαιρναν αποφάσεις με κριτήριο την καρέκλα

Ανδρουλάκης: Υπέρ επιστροφής όσων έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως όσων έπαιρναν αποφάσεις με κριτήριο την καρέκλα
"Είμαι ο μόνος που έχει κατατροπώσει το σύστημα Μαξίμου δύο φορές δημοσίως και θεσμικά", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης
Ανοιχτός σε επιστροφή στελεχών που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά αυτό δεν αφορά όσους πλήγωσαν τη δημοκρατική παράταξη και έπαιρναν αποφάσεις με κριτήριο την καρέκλα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 τόνισε πως «έχουμε μεγάλο στόχο, να γίνουμε κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Δεν έχω στόχο να γίνουμε κυβέρνηση για να πάρουν υπουργικούς θώκους κάποιοι παλιοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι σεσημασμένοι που αλλάζουν τα κόμματα όπως τα πουκάμισα. Εγώ υπηρετώ το λαό και την πατρίδα».
Όπως είπε, «δεν θα πάρουν υπουργικούς θώκους κάποιοι παλιοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ Αν εκλεγώ θα πάμε σε περιφερικά συνέδρια και μετά θα πάμε σε ανοιχτό πολιτικό συνέδριο και θα καλέσουμε όλες τις κοινωνικές -το υπογραμμίζω- δυνάμεις προοδευτικές δυνάμεις για μία βαθιά προγραμματική συμφωνία. Δεν θα συμμετέχουν αυτοί που πλήγωσαν τη δημοκρατική παράταξη την έφεραν στα όρια της πολιτικής της επιβίωσης και είναι οι χρυσοί χορηγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ότι απέτυχε να δώσει δυναμική στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «αυτές οι συμπεριφορές πλήγωσαν τη δημοκρατική παράταξη και την οδήγησαν στα όρια της πολιτικής της επιβίωσης. Έδωσα μεγάλο αγώνα και εγώ και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να ενώσουμε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα να είναι δεύτερο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αυτό που παρέλαβα είναι τελείως διαφορετικό, με το σημερινό τοπίο υπέρ μας και όχι κατά μας. Είμαι ο μόνος που έχει κατατροπώσει το σύστημα Μαξίμου δύο φορές δημοσίως και θεσμικά».

Για ποσοστά ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί αργής ανόδου των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «αναρωτηθήκατε γιατί ακούμε για πρωθυπουργίσιμους σήμερα; Θα ακούγαμε, αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 5%-6%-7%-8%; Κάποιοι αγωνίστηκαν, κόπιασαν, πολέμησαν, συγκρούστηκαν με το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη και το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν τους Πόντιους Πιλάτους. Καλό είναι να έχουμε φιλοδοξίες. Αλλά κάποιοι τις εκδήλωσαν, διότι το ΠΑΣΟΚ τώρα έχει μια μεγαλύτερη προοπτική απ’ ό,τι στο παρελθόν».
«Το πρόγραμμά μας, -που είναι η κορωνίδα για κάθε κόμμα και επί του οποίου ζητά τη λαϊκή υποστήριξη-, δόθηκε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έξι με επτά μήνες πριν τις εθνικές εκλογές. Θα ρωτήσετε, λοιπόν, τους συνυποψηφίους μου, ποια σχόλια, ποιες παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις κατέθεσαν επί του προγράμματος. Τίποτα. Δεν έστειλε κάποιος για παράδειγμα παρατήρηση ότι διαφωνεί με τις θέσεις μας για την Παιδεία. Τώρα ακούω από άλλους συνυποψηφίους μου για προγράμματα που κατάρτισαν προ επταετίας. Μπορούσαν να συνεισφέρουν και να αναθεωρήσουμε πράγματα. Για πολλούς μήνες κάποιοι το έκαναν, κάποιοι όχι» σημείωσε για τις εκ των υστέρων ενστάσεις, που διατυπώθηκαν για προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
«Τι σημαίνει πρωθυπουργίσιμος; Όταν ο λαός με τίμησε με 115.000 και 180.000 σταυρούς, ήξερε ότι θα είμαι καλός ευρωβουλευτής; Σου δίνει ο λαός μια ευκαιρία και εσύ αποδεικνύεις αν μπορείς. Μου την έδωσε και κάθε καλοκαίρι η χώρα μας πατάει το κουμπί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και μας συνδράμουν δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα. Αυτό πέτυχα ως εισηγητής του RescEU από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεύτερον, πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπήκε η λογική να υπάρχει κανονικοποίηση των εξαγωγών όπλων σε τρίτες χώρες, όπως το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Είμαι, συνεπώς, άνθρωπος της δουλειάς και όχι του περιτυλίγματος. Δεν θα πω ποτέ ο τάδε είναι πρωθυπουργίσιμος ή δεν είναι. Ζητώ από τον λαό να με εμπιστευθεί. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου. Εάν ο λαός μου δώσει την ευκαιρία, θα δει: Είμαι καλός πρωθυπουργός ή θα κάνω όπως ο κ. Τσίπρας, άλλα πριν και άλλα μετά και μόνο στα λόγια; Θα είμαι καλός και έντιμος πρωθυπουργός ή θα βυθιστώ στη διαφθορά, την αναξιοπιστία και θα υποβαθμίζω το κοινωνικό κράτος, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία;» συμπλήρωσε.

Για Δούκα

«Εμείς αγωνιστήκαμε για να υπάρχει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Αθήνα. Και επειδή ακούω τα περί κλειστού κόμματος -και από τον κ. Δούκα-, θέλω να ξέρετε ότι έδωσα τόσες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, που αν υπήρχε κλειστό κόμμα, ο κ. Δούκας δεν θα ήταν δήμαρχος. Έδωσα ευκαιρίες σε δεκάδες νέους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, στις περιφέρειες, στους δήμους, στα ψηφοδέλτια, στο επικρατείας, στο ευρωψηφοδέλτιο. Το έκανα διότι θέλω πραγματικά να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι επιλογές μου δεν ήταν με όρους παρέας, φίλων, γνωστών. Ήταν με όρους κοινωνίας. Ο κ. Δούκας θα κριθεί ως δήμαρχος από τους δημότες της Αθήνας. Πιστεύω και θέλω πραγματικά να πετύχει, διότι είχαμε ένα πρόγραμμα για μία πράσινη, ανοικτή και βιώσιμη πόλη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης όταν του ζητήθηκε να αποτιμήσει το ως τώρα έργο του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης