Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: Σχεδίαζαν να ρίξουν το ελικόπτερο του Lukashenko με βαρύ πυροβολικό - «Πυροβολήστε μόλις απογειωθεί»

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις: Σχεδίαζαν να ρίξουν το ελικόπτερο του Lukashenko με βαρύ πυροβολικό - «Πυροβολήστε μόλις απογειωθεί»
Οι νέες αποκαλύψεις γίνονται μετά από ομολογία καταδικασμένου που εκτίει ποινή φυλάκισης περί συνωμοσίας για την κατάληψη της εξουσίας στη Λευκορωσία
Λεπτομέρειες από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Alexankder Lukashenko το 2021 έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Οι νέες αποκαλύψεις γίνονται μετά από ομολογία καταδικασμένου που εκτίει ποινή φυλάκισης περί συνωμοσίας για την κατάληψη της εξουσίας στη Λευκορωσία.
Όπως προκύπτει, οι ενορχηστρωτές σχεδίαζαν να εξοντώσουν τον πρόεδρο της χώρας καταρρίπτοντας το ελικόπτερο του, με βαρύ πολυβόλο.
Το σχέδιο παραδέχτηκε ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο Jurij «Jure» Zdovc, στην ταινία "Ο στόχος είναι ο Lukashenko", η οποία ανακοινώθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Belarus-1 .
«Πυροβολήστε το ελικόπτερο του αρχηγού κράτους είτε κατά την απογείωση είτε κατά την προσγείωση με ένα βαρύ πολυβόλο», σημείωσε ο Jurij.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μινσκ καταδίκασε τον δικηγόρο σε 11 χρόνια φυλάκιση σε μια υπόθεση συνωμοσίας για την κατάληψη της εξουσίας στη Λευκορωσία.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε δηλώσει τότε, ότι είχε αποτρέψει μια απόπειρα πραξικοπήματος και μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και της οικογένειάς του, που είχαν προγραμματιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Λευκορωσική Υπηρεσία Ασφαλείας (KGB) ανακοίνωσε ότι σε μια «ειδική επιχείρηση» διαλύθηκε μια «οργανωμένη τρομοκρατική ομάδα που σχεδίαζε τη φυσική απομάκρυνση του προέδρου και της οικογένειάς του» και «οργάνωσε μια ένοπλη εξέγερση για να καταλάβει τη δύναμη με τη βία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης