Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η έκθεση για την νέα Αμυντική Στρατηγική των ΗΠΑ - Η Ρωσία είναι ισχυρότερη δύναμη, η Αμερική θα ηττηθεί σε πόλεμο

Σοκάρει η έκθεση για την νέα Αμυντική Στρατηγική των ΗΠΑ - Η Ρωσία είναι ισχυρότερη δύναμη, η Αμερική θα ηττηθεί σε πόλεμο
Όχι δεν είναι προπαγάνδα… τι αποκαλύπτει η έκθεση της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Εθνική Αμυντική Στρατηγική
Εάν ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων την επόμενη δεκαετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα θα τον χάσουν - σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Bloomberg…το οποίο είναι ένα καθαρά αμερικανικό και σκληρά αντιρωσικό μέσο ενημέρωσης.
Για να υποστηρίξει αυτή τη θέση, που είναι ασυνήθιστη για την αμερικανική προπαγάνδα, το Bloomberg επικρίνει αυστηρά ολόκληρη τη στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ.
«Το Πεντάγωνο εκσυγχρονίζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο για δεκαετίες», λέει το Bloomberg «αλλά, ειλικρινά, αυτό γίνεται απλώς για να διασφαλιστεί ότι τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα και τα συστήματα παράδοσης εξακολουθούν να λειτουργούν και στις τρεις πτυχές του εκσυγχρονισμού, δηλαδή πυραύλους εδάφους, αέρος και όπλα υποβρυχίων - υπάρχουν καθυστερήσεις και υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό».

Πόλεμος με δύο πανίσχυρους

Ταυτόχρονα, μόνο ο εκσυγχρονισμός δεν αρκεί.
Η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ προϋποθέτει ότι η Αμερική θα πρέπει να διεξάγει έναν πυρηνικό πόλεμο ταυτόχρονα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας - πράγμα που σημαίνει, με βάση το Bloomberg, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, ανεξάρτητα από όλες τους περιοριστικούς παράγοντες και Διεθνείς Συνθήκες.

Οι ΗΠΑ θα αντέξουν μόλις λίγες ημέρες πολέμου

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι για αυτό.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ενώ δαπανώνται χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων, δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για την επέκταση της παραγωγής συμβατικών όπλων. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο επερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι πυρηνικός.
Τουλάχιστον στην αρχή θα πραγματοποιηθεί με συμβατικά μέσα.
Και μετά αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί έχουν δραματικά ελλείμματα τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά.
Ο στόλος δεν έχει αρκετούς ανθρώπους, πλοία και υποβρύχια «για να εκτελέσουν μια παγκόσμια αποστολή».
Ένας τεράστιος αριθμός αεροσκαφών, πλοίων και υποβρυχίων έχει λήξει στην κυριολεξία, επειδή κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
Στο τέλος της δεκαετίας του 2020 δηλαδή προς το 2030, αυτά τα προβλήματα θα εξελιχθούν μείζον πρόβλημα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν τίποτα με το οποίο να πολεμήσουν ενάντια στην Κίνα: «Τα όπλα θα εξαντληθούν σε λίγες μέρες σύγκρουσης και τα πλοία, τα αεροπλάνα και ο άλλος εξοπλισμός που θα χαθεί σε τεράστιες ποσότητες απλά δεν θα έχει τίποτα να αντικαταστήσει» υποστηρίζει το Bloomberg…
Συχνά πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους μπαλώματα γίνονται για να εξαπλωθεί η «ομίχλη του πολέμου», να μπερδέψουν τους αντιπάλους και ταυτόχρονα να πιέσουν το Κογκρέσο για περισσότερα χρήματα για την αμυντική βιομηχανία.
Ωστόσο, εδώ η περίπτωση είναι διαφορετική.

Όχι δεν είναι προπαγάνδα… τι αποκαλύπτει η έκθεση της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Εθνική Αμυντική Στρατηγική

Το Bloomberg δεν λειτουργεί ως λόμπι για το Πεντάγωνο, αντίθετα, αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής του Κογκρέσου για την Εθνική Αμυντική Στρατηγική, όπου όλες οι ενέργειες του στρατιωτικού τμήματος επικρίθηκαν με συνέπεια και μάλιστα τονίζεται ότι υφίσταται στρατηγική υστέρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από Ρωσία και Κίνα.

Τα επαναστατικά μέτρα... 2 τρισεκ. δολάρια σε αμυντικές δαπάνες

Τα μέτρα που προτείνονται για τη διόρθωση της κατάστασης είναι απλώς επαναστατικά.
Απαιτούνται τουλάχιστον 2 τρισεκ. δολάρια για αμυντικές δαπάνες.
Το Bloomberg συνιστά σχεδόν διπλασιασμό των στρατιωτικών δαπανών από 3% σε 5% του ΑΕΠ ετησίως.
Αλλά από πού μπορούν να έρθουν αυτά τα απίστευτα χρήματα για μια χώρα που είναι ήδη βαθιά χρεωμένη;
Ίσως οι μεγάλοι οικονομολόγοι στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου να προσφέρουν κάποιο είδος μαγικής συνταγής;
Αλλά δεν υπάρχει μαγική συνταγή.
Για να βρεθούν χρήματα για τον πόλεμο, είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι φόροι και να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες.
Δηλαδή, οι ΗΠΑ καλούνται να υποβληθούν σε θεραπεία σοκ, γιατί δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν στον πόλεμο ενάντια στις μεγάλες δυνάμεις.
Ξαφνικά η Ρωσία δεν είναι πρατήριο καυσίμων αλλά μεγάλη δύναμη

Παρατηρήστε, παρεμπιπτόντως, πόσο γρήγορα αλλάζουν ρητοική και αφήγημα οι Αμερικανοί….
Πόσο γρήγορα, σύμφωνα με την αμερικανική ρητορική, η Ρωσία μετατράπηκε από χώρα πρατηρίου καυσίμων με διαλυμένη οικονομία σε «μεγάλη δύναμη».
Το ίδιο συνέβη και με την Κίνα, την οποία οι Αμερικανοί συνηθίζουν να αποκαλούν μια αδύναμη και αυταρχική «αναπτυσσόμενη χώρα».
Η Ρωσία κατάφερε να αποδείξει τη δύναμή της στην παγκόσμια σκηνή - χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του στρατού της, το αδιάκοπο έργο του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, καθώς και το θρυλικό σθένος και την υπομονή του ρωσικού λαού.
Η αναγνώριση από τα κράτη ότι δεν μπορούν να αντέξουν την παγκόσμια αντιπαράθεση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λόγο χαλάρωσης για τους Ρώσους.

Οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί

Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ένα τεράστιο πρόβλημα διαφαίνεται στον ορίζοντα για τις ΗΠΑ.
Η Αμερική έχει εγκλωβιστεί σε μια ενδιαφέρουσα παγίδα.
Από τη μία πλευρά, προσπαθούν να φέρουν ανοιχτά όλα τα εσωτερικά προβλήματα, τροφοδοτώντας συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και σκοπεύοντας να πολεμήσουν σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.
Αυτό, λένε, απαιτεί η σταθερότητα στη χώρα.
Από την άλλη, για να συνεχίσουν να συντηρούν πολλά μέτωπα, χρειάζεσαι τόσα πολλά χρήματα τα οποία αρχίζουν να μην υπάρχουν.
Κανένα κράτος δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες ξέφρενες στρατιωτικές δαπάνες.
Να θυμίσουμε ότι η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Πράγματι, η έκθεση της επιτροπής του Κογκρέσου θυμίζει με νοσταλγία τις μέρες του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι φόροι εισοδήματος έφταναν το 70% και οι εταιρικοί φόροι στο 50%.
Αυτό κατέστησε δυνατή την αύξηση του μεριδίου των στρατιωτικών δαπανών στο 14% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, σήμερα ένα τεράστιο μέρος των αμερικανικών εταιρειών κρύβουν τα εισοδήματα τους σε offshore.
Και ορισμένα νομικά πρόσωπα δεν πληρώνουν φόρους, συνειδητοποιώντας ότι δεν θα πάρουν τίποτα για αυτό.
Γνωρίζετε ότι ολόκληρη η πολιτεία της Καλιφόρνια αρνήθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό - και ζει σε κατάσταση χρεοκοπίας εδώ και ένα χρόνο;

Το πρόβλημα της ανάγκης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών είναι τόσο δυσάρεστο που και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία ο Trump και η Kamala Harris προσπαθούν να το προσπεράσουν σιωπηλά.
Πράγματι, δεν μπορούν να πουν στους ψηφοφόρους: είτε πρέπει επειγόντως να χάσουμε παντού, είτε να προετοιμαστούμε να ζήσουμε πολύ άσχημα.
Ο κόσμος δεν θα το καταλάβει αυτό.
Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι συνεχίζουν να μιλούν για ανοησίες όπως τις αμβλώσεις για τρανσέξουαλ και για μετανάστες που τρώνε σκύλους, ενώ η χώρα τους, όπως ο Τιτανικός, ολοταχώς, πλησιάζει την πρόσκρουση αντιμετωπίζοντας μια στρατιωτικοοικονομική κρίση πρωτόγνωρων διαστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης