Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περσικά και μεταξένια... Σάλος με τα χαλιά αξίας 17.890 ευρώ που αγόρασε το Υπουργείο Τουρισμού για το γραφείο της Κεφαλογιάννη

Περσικά και μεταξένια... Σάλος με τα χαλιά αξίας 17.890 ευρώ που αγόρασε το Υπουργείο Τουρισμού για το γραφείο της Κεφαλογιάννη
Περσικά και μεταξένια... 
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε αγορά δύο χαλιών της Δέσποινας Μοιραράκη για τις ανάγκες του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η αξία της αγοράς ανέρχεται σε 17.980 ευρώ, ενώ υπάρχει και η αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².
Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².
«Η πληρωμή της Αναδόχου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομά της. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. 52445 ΕΞ 2023/04.04.2023 ΚΥΑ «υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικών τιμολογίων από τους οικονομικούς φορείς» (ΦΕΚ 2385 Β΄) καθώς και με την με αρ. πρωτ. 78366 ΕΞ 2023/19-05-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 6ABΡΗ-I08), μετά την προσκόμιση των νόμιμων φορολογικών παραστατικών, των δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο πληρωμής και την έκδοση βεβαίωσης οριστικής ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή καθώς και κάθε άλλου δικαιολογητικού», αναφέρεται επίσης στο έγγραφο.

Απάντηση υπουργείου

Το υπουργείο Τουρισμού, προχώρησε δε διευκρινήσεις μετά τις αντιδράσεις, κάνοντας λόγο για «απαραίτητη ανανέωση εξοπλισμού» η οποία έγινε με «απόλυτη διαφάνεια».
«Το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα», σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού και συνεχίζει:
«Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών».
«Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο», καταλήγει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης