Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ΟΗΕ προς Ισραήλ - «Έχετε έναν χρόνο για να αποχωρήσετε από τη Γάζα» - Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Κόλαφος ΟΗΕ προς Ισραήλ - «Έχετε έναν χρόνο για να αποχωρήσετε από τη Γάζα» - Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
Πέρασε με 124 ψήφους το ψήφισμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα
Με 124 ψήφους υπέρ, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο ο διεθνής οργανισμός απαιτεί από το Ισραήλ να αποχρήσει από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας εντός ενός έτους.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα οι χώρες μέλη του ΟΗΕ συζήτησαν επί του παλαιστινιακού draft απόφασης το οποίο απαιτεί τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη μέσα σε «12 μήνες», με την πιθανή υιοθέτηση του κειμένου να προκαλεί ήδη την οργή του Ισραήλ.
Τον Ιούλιο, απαντώντας σε αίτημα γνωμοδότησης που υπέβαλε η Γενική Συνέλευση για την ισραηλινή κατοχή, το Διεθνές Δικαστήριο εκτίμησε ότι «η συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές είναι παράνομη» και το Ισραήλ «οφείλει να την τερματίσει (…) το συντομότερο δυνατό».
Προκειμένου να δοθεί συνέχεια, οι αραβικές χώρες ζήτησαν τη σύγκληση νέας ειδικής συνεδρίασης λίγες ημέρες πριν την άφιξη στη Νέα Υόρκη δεκάδων επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα του πολέμου στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης