Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας – Παγκόσμια υπαρξιακή απειλή

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας –  Παγκόσμια υπαρξιακή απειλή
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αρνείται ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία θα περνούσε την «κόκκινη γραμμή» της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις του Putin
Σχετικά Άρθρα
Επικίνδυνη και προκλητική η απόρριψη των προειδοποιήσεων του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σχετικά με τους κινδύνους χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Μια τέτοια επιδεικτική πρόθεση να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου είναι ένα απολύτως κοντόφθαλμη», είπε ο Peskov.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg αρνείται ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία θα περνούσε την «κόκκινη γραμμή» της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις του Putin.

O Stoltenberg παίζει με τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και τη φωτιά

«Υπήρξαν πολλές κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο ίδιος (ο Putin) στο παρελθόν και δεν έχει κλιμακωθεί, που σημαίνει επίσης ότι εμπλέκονται άμεσα σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση», δήλωσε ο Stoltenberg στην εφημερίδα The Times.
Ο Stoltenberg είπε ότι υποστηρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία στην απόφασή τους να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο κατά της Ρωσίας.
Υποστηρίζει ότι η χρήση τους από την Ουκρανία δεν θα έφερνε τη συμμαχία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ο Putin έχει ξεκαθαρίσει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ουσιαστικά αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση. Προειδοποίησε ότι η άμεση συμμετοχή δυτικών χωρών στη σύγκρουση θα αλλάξει τη φύση της, αναγκάζοντας τη Ρωσία να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες απειλές.

Η φωνή της λογικής από την Ουγγαρία


Εν τω μεταξύ, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto δήλωσε ότι η Ουγγαρία ανησυχεί για την πιθανή χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα στη Ρωσία, καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφάλειας της Ευρώπης και θα εντείνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης.
Τόνισε ότι «η Ουγγαρία ενδιαφέρεται για την ειρήνη και κάθε βήμα που απειλεί την κλιμάκωση μας προκαλεί ανησυχία», προσθέτοντας ότι η χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων βαθιά στη Ρωσία θα «αυξήσει την απειλή της κλιμάκωσης», η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή ασφάλεια συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης