Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με το τσουβάλι οι άδειες για τα αιολικά – Παρά την αντίδραση της κοινωνίας «ζώνουν» την Βάλια Κάλντα με ανεμογεννήτριες

Με το τσουβάλι οι άδειες για τα αιολικά – Παρά την αντίδραση της κοινωνίας «ζώνουν» την Βάλια Κάλντα με ανεμογεννήτριες

Οργή στις τοπικές Αρχές και στην κοινωνία

Σχετικά Άρθρα
Το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στις κορυφογραμμές «Κυρά» και «Λιόντο» του Μετσόβου και της Μηλιάς για το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν είναι το μοναδικό που σχεδιάζεται σε απόσταση αναπνοής από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα.
Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Ερήμην των τοπικών αρχών και κυρίως των τοπικών κοινωνιών, οι άδειες δίνονται με το τσουβάλι.
Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που η κλιματική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας και βασική προϋπόθεση για να απαντήσουμε σε αυτή είναι να διατηρήσουμε ότι έχει απομείνει..
Ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα πρέπει να μείνει ανέπαφος χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση..
Μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων για το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο σε απόσταση δύο μόλις χιλιομέτρων από τον Δρυμό οι αντιδράσεις που καταγράφονται και όχι μόνο από την Ήπειρο είναι πολλές.
Το θέμα όμως γίνεται ακόμη σοβαρότερο καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αδειοδότησης και διαφορετικής ισχύος άλλοι έντεκα αιολικοί σταθμοί.
Τα στοιχεία περιέχονται στην ΜΠΕ για το πρώτο έργο και συνυπολογίζονται στη μελέτη.
Σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο εντοπίζονται έξι ακόμη αιολικά με άδεια παραγωγής, ένα με άδεια εγκατάστασης, ένα με άδεια λειτουργίας, ένα με άδεια παραγωγής και δύο σε κατάσταση αξιολόγησης.

Συσχετιζόμενα αιολικά με άδεια παραγωγής:

1. Στη θέση “ΔΙΚΟΡΦΟ Α” της εταιρείας «ΑΝΕΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Μ.Ι.Κ.Ε.», με συνολική ισχύ 1,00MW και συνολικά 1 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 1,1km βόρεια του έργου.

2. Στη θέση “ΔΙΚΟΡΦΟ Β” της εταιρείας «ΑΝΕΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», με συνολική ισχύ 1,00MW και συνολικά 1 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 1,0km βόρεια του έργου.

3. Στη θέση “ΜΗΛΙΑ” της εταιρείας «INTRAKAT NWG E.E.», με συνολική ισχύ 4,00MW και συνολικά 2 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 493m νότια του έργου.

4. Στη θέση “ΠΑΤΩΜΑ 5” της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με συνολική ισχύ 3,00MW και συνολικά 1 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 3,9km νοτιοδυτικά του έργου.

5. Στη θέση “ΠΑΤΩΜΑ 4Ν” της εταιρείας «ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Μ.Ι.Κ.Ε.», με συνολική ισχύ 3,00MW και συνολικά 1 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 3,4km νοτιοδυτικά του έργου.

6. Στη θέση “ΘΑΝΑΣΑΚΗ” της εταιρείας «PINDO WIND M.I.K.E.», με συνολική ισχύ 25,00MW και συνολικά 5 Α/Γ, σε ευθεία απόσταση περίπου 2,7km νοτιοανατολικά του έργου.

Λογαριάζουν χωρίς τον λαό όμως, ο οποίος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.
Οι τοπικές κοινωνίες βράζουν και δεν αργεί η ώρα που θα υπάρξει γενικότερος συντονισμός ενεργειών και ξεσηκωμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης