Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραία κλιμάκωση – Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο κλήθηκε εσπευσμένα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών

Ακραία κλιμάκωση – Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο κλήθηκε εσπευσμένα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών
Στο κόκκινο οι σχέσεις Ρωσίας - Βρετανίας
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, Andrei Kelin, κλήθηκε εσπευσμένα στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την απέλαση μιας ομάδας Βρετανών διπλωματών από τη Μόσχα.
Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Foreign Office αναφέρεται ότι η απέλαση είναι μέρος μίας πράξης επιθετικότητας εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον δυνατό να γίνει ανεκτή η βρετανική κατασκοπεία στη Ρωσία
Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έκρινε επίσης ότι οι ενέργειες της Μόσχας «αντίκεινται στις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις».
Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει την κλήση του Kelin στο υπουργείο Εξωτερικών.

Διπλωματικό θρίλερ

Στις 13 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωπος των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ότι έξι Βρετανοί διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από τη χώρα καθώς είναι αδύνατο να γίνει ανεκτή η βρετανική κατασκοπεία.
Στις 8 Μαΐου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απέλαση του Ρώσου στρατιωτικού ακόλουθου, ο οποίος φέρεται να ήταν «αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών».
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι οι κανόνες για τη λήψη διπλωματικών θεωρήσεων για τους Ρώσους θα γίνουν αυστηρότεροι και το διπλωματικό καθεστώς θα αφαιρεθεί από πολλά ακίνητα ιδιοκτησίας Ρώσων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου της εμπορικής αποστολής και του γραφείου στρατιωτικού ακόλουθου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης