Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μάχη για τη διατήρηση των 1.450 μονάδων – Αποτελέσματα και ξένες αγορές στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μάχη για τη διατήρηση των 1.450 μονάδων – Αποτελέσματα και ξένες αγορές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες. Έχουν βέβαια γράψει ιστορικά υψηλά. Εμείς παλεύαμε μέχρι χθες να διασπάσουμε τη σημαντική αντίσταση των 1.450 μονάδων. Σήμερα θα δοκιμαστεί ξανά. Έχουμε λόγους για να διαφοροποιηθούμε από τις ξένες αγορές και να κινηθούμε στα τρέχοντα επίπεδα ή και σε λίγο υψηλότερα. Θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των επενδυτών και ειδικά εκείνων που στις προηγούμενες συνεδριάσεις αγόρασαν χαμηλά. Με ήπια υποχώρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη διάθεση των μετοχών, αν και δεν έχουν δοθεί επισήμως λεπτομέρειες. Η μετοχή έχει ανακάμψει από τα χαμηλά καθώς ήταν και φθηνή, αλλά βγήκαν και στηρίξεις. Οριακά χαμηλότερα το άνοιγμα της μετοχής.

MOTOR OIL: Δυστυχώς η φωτιά στο διυλιστήριο, την πήγε πίσω και έχασε την όποια δυναμική μπορούσε να ανακτήσει μετά τις εκροές λόγω MSCI. Υπήρξαν και κάποιες λόγω FTSE Russell. Η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και παρά την άνοδο της αγοράς, δεν έχει καταφέρει να τραβήξει αγοραστές και έχει υποχωρήσει κάτω από τα 21 ευρώ. Με μικρή υποχώρηση ξεκίνησε σήμερα.

ΑΔΜΗΕ: Με 531 εκατ. ευρώ αποτίμηση και καθαρά κέρδη στο εξάμηνο 37,1 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ μάλλον είναι αρκετά φθηνή η μετοχή. Προφανώς και τα όσα έχουν γίνει με την Κύπρο έχουν επηρεάσει και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν καθώς υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα, αλλά η μετοχή είναι φθηνή και η βελτίωση του WACC φέρνει ακόμα αποτελέσματα. Η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έκανε επενδύσεις 262,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, τα 100,1 στη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής. Η μετοχή σήμερα πάει να επιβεβαιώσει τη διάσπαση και ξεκίνησε έντονα ανοδικά και στα 2,34 ευρώ με άνοδο 2,18%. Στα πρώτα 4 λεπτά ο όγκος ήταν λίγο κάτω από 100 χιλ. τεμάχια!

JUMBO: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα αλλά έχει και γενική συνέλευση για αγορά ιδίων μετοχών. Βέβαια, από τη μέρα που ανακοινώθηκε μέχρι σήμερα, έχει ανακάμψει σημαντικά η μετοχή και ίσως να μη χρειαστεί να γίνουν πολλές αγορές, αφού θα είναι στο πάνω μέρος του εύρους που δίνει η διοίκηση, δηλαδή τα 27,20 ευρώ που ήταν και η τιμή που πούλησε ο κ.Βακάκης. Έχουμε ξανασχολιάσει πως το θεωρούμε δίκαιο το σημείο αυτό. Να μη δούμε δηλαδή ξανά μέτοχο να πουλάει και την εταιρεία να αγορά πιο ψηλά, όπως έχουμε δει σε άλλη εισηγμένη. Οι αναλυτές περιμένουν καθαρά κέρδη στο εξάμηνο 113 εκατ. ευρώ. Οριακά υψηλότερα με μικρό όγκο.

ΔΕΗ: Ωραία εξέλιξη η απόφαση του Δ.Σ. να προτείνει την ακύρωση 12,73 εκατ. ιδίων μετοχών που αντιστοιχούν στο 3,33% του συνόλου των μετοχών. Επίσης ανακοίνωσε εξαγορά αιολικών πάρκων από τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά, συν άδειες, συν μερίδιο σε εταιρεία που κατασκευάζει μονάδα CCGT, συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σήμερα η γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου και το reverse split.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Δεν ενθουσιάζουν τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι και άσχημα. Βελτίωση των πωλήσεων παρά τη μείωση των τιμών και διατήρηση των καθαρών κερδών στα ίδια επίπεδα με το περσινό εξάμηνο, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ. Θα λέγαμε πως θα θέλαμε να δούμε χαμηλότερο δανεισμό, το αναφέρει πως το θέλει και η διοίκηση, αλλά έχει και επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ στη διετία, με τις ταμειακές ροές να δείχνουν πως μόνες δεν το υποστηρίζουν. Ίσως μία αύξηση κεφαλαίου να ήταν χρήσιμη, καθώς έχει growth και κάνει ανοίγματα στο εξωτερικό.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Σταθερός ο τζίρος, σταθερά και τα κέρδη στο εξάμηνο και στα 22,4 εκατ. ευρώ. Αρκετά καλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και βελτίωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

MEDICON: Από τις λίγες μετοχές που χθες τράβηξαν βλέμματα, λόγω όγκου και εντολών που υπήρχαν στην πλευρά των πωλητών. Έχει φτάσει όμως σε τέτοια επίπεδα που όμως μαθαίνουμε βγήκαν αγορές από αξιόλογα χαρτοφυλάκια. Με άνοδο 2,51% και στα 2,45 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στην προσυνεδρίαση εντολή πώλησης 29 τεμαχίων στο -30% και στα 1,68 ευρώ. Προφανώς και η εντολή δεν έχει λόγο να είναι εκεί, δηλαδή δεν είναι από κάποιον που βιάζεται να πουλήσει. Ελπίζουμε κάποιοι να κοιτάνε τις εντολές που μπαίνουν στο σύστημα, γιατί δεν είναι η μόνη εισηγμένη στην οποία βλέπουμε περίεργες εντολές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης