Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μητέρα όλων των αμυντικών συμφωνιών: Η Dassault σχεδιάζει να γίνει η Ινδία ο μεγαλύτερος χειριστής μαχητικών Rafale-M

Η μητέρα όλων των αμυντικών συμφωνιών: Η Dassault σχεδιάζει να γίνει η Ινδία ο μεγαλύτερος χειριστής μαχητικών Rafale-M
Η Dassault Aviation δημιουργεί μια εγκατάσταση επισκευής και γενικής συντήρησης (MRO) στο Uttar Pradesh για να υποστηρίξει μαχητικά αεροσκάφη γαλλικής προέλευσης στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία
Το Ινδικό Ναυτικό και η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation είναι κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας για 26 μαχητικά Rafale M, αναφέρουν οι Eurasian.
Ο γαλλικός κατασκευαστής ελπίζει ότι η Ινδία θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος χειριστής μαχητικών αεροσκαφών Rafale εάν κατοχυρώσει τη σύμβαση για την προμήθεια 114 μαχητικών στο πλαίσιο των Μαχητik;vn Αεροσκαφών Μεσαίου Ρόλου (MRFA).
Η Dassault Aviation δημιουργεί μια εγκατάσταση επισκευής και γενικής συντήρησης (MRO) στο Uttar Pradesh για να υποστηρίξει μαχητικά αεροσκάφη γαλλικής προέλευσης στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF). Η IAF χρησιμοποιεί 50 αεροσκάφη Mirage-2000 που εισήχθησαν στη δεκαετία του 1980 και 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια.
Εάν οι στόχοι της Dassault Aviation γίνουν πραγματικότητα, θα καταγραφεί η μητέρα όλων των αμυντικών συμφωνιών – η σύμβαση για την προμήθεια 114 MRFA στην IAF και ο στόλος της Rafale της Ινδίας θα μπορούσε να επεκταθεί στα 176 αεροσκάφη...
Συγκριτικά, η γαλλική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 185 Rafales και το Γαλλικό Ναυτικό έχει 46 σε υπηρεσία.
Οι παραγγελίες του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν εάν το δεύτερο αεροπλανοφόρο του τεθεί σε υπηρεσία πριν από το Twin Engine Deck-Based Fighter στο οποίο εργάζεται ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO).
Οι προβλέψεις της Dassault για το 2040 περιλαμβάνουν προσδοκίες ότι το Ινδικό Ναυτικό θα μπορούσε να ξεπεράσει το Γαλλικό Ναυτικό για να γίνει ο μεγαλύτερος χειριστής μαχητικών Rafale M.
Το Rafale, που σημαίνει «ριπή ανέμου» στα γαλλικά, δεν κατάφερε να κερδίσει συμβόλαια από το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, το Κουβέιτ, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία. Η υψηλή τιμή του ήταν ένας σημαντικός αποφασιστικός παράγοντας εναντίον του.
French-Navy-New-Rafale.jpg
«Θερμαίνονται»... οι ινδο-γαλλικοί δεσμοί

Οι στρατηγικοί δεσμοί Ινδίας-Γαλλίας βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.
Στον επικείμενο στρατηγικό διάλογο μεταξύ του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας Ajit Doval και του Γάλλου συμβούλου Emmanuel Bonne, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν την κατασκευή υποβρυχίων πυρηνικής επίθεσης.
Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η προσφορά για 100 τοις εκατό μεταφορά τεχνολογίας για κινητήρες αεροσκαφών ώθησης 110 κιλών Newton και υποβρύχια drones με πλήρεις δυνατότητες στην Ινδία.
Οι δύο χώρες έχουν δει μια αύξηση των αμυντικών συνεργασιών καθώς επιδιώκουν έναν πολυπολικό κόσμο.
Η τακτική έμφαση που δίνει ο Μακρόν στη «συμμαχική αλλά όχι ευθυγραμμισμένη» αντηχεί με την τακτική προώθηση της ινδικής κυβέρνησης της «πολυευθυγράμμισης ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης