Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εθνικάρα από τα παλιά! Νέα ανοδική κίνηση με επιλεκτικές κινήσεις – Τα χαρτιά που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εθνικάρα από τα παλιά! Νέα ανοδική κίνηση με επιλεκτικές κινήσεις – Τα χαρτιά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρίτη μέρα ανόδου αν και μέχρι την τελευταία ώρα έδειχνε ο Γ.Δ. αναποφάσιστος. Δικαιολογούσε και νέα ανοδική κίνηση παρά το επιφυλακτικό κλίμα των αγορών της Ευρώπης. Χρωστούσε νέα ανοδική κίνηση! Δεν ξεχωρίσαμε πολλές μετοχές, αλλά ήταν πάνω από 10. Στις τελικές δημοπρασίες ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με άνοδο 0,55% και απομακρύνθηκε λίγο παραπάνω από τις 1.450 μονάδες. Καλός ο τζίρος και πάνω από 116 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Όπως έχουμε ξαναγράψει κάνει και πάλι τη γνωστή διαδρομή. Έδωσε ευκαιρίες το τελευταίο διάστημα κοντά στα 1,80 ευρώ. Από εκεί ξεκινάει και συνήθως φτάνει μέχρι τα 2,20 ευρώ. Το σημείο των 1,80 ευρώ νομίζουμε πως παρέχει ασφάλεια. Όχι ότι δεν αξίζει παραπάνω, αλλά δεν έχει δείξει σημάδια ότι θέλει να κάνει… πάρτι. Στα 1,95 ευρώ και στο +3,83%.

VIOHALCO: Δυνατή η κίνησή της στις τελευταίες συνεδριάσεις και επέστρεψε σε τιμές πέριξ των 6 ευρώ και στα 5,94 ευρώ για την ακρίβεια. Με βάση πρόσφατη σύγκριση που είχαμε κάνει και ανάλυση περιουσιακών στοιχείων, αξίζει παραπάνω.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Θύμισε παλιές καλές μέρες. Μέσα στις τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας έχει κάνει μεγάλη κίνηση. Είναι μερικές μετοχές που φωνάζουν και αυτή φώναζε κάτω από τα 7,30 ευρώ. Μεγάλες εντολές στις τελικές δημοπρασίες όπου έκανε σχεδόν το μισό του όγκου που είχε όλη τη μέρα. Στα 7,86 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,08%

ΟΤΕ: Άλλη μετοχή μετά την ανάληψη των ηνίων από τον νέο CEO. Βάζει στόχο πλέον τα 16 ευρώ. Στο υψηλό ημέρας και στα 15,89 ευρώ (+2,19%).

ΤΙΤΑΝ: Νέα ιστορικά υψηλά και πάνω από τα 34 ευρώ!

MOTOR OIL: Την έχουν πιέσει τόσο που πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Έβγαλε επιτέλους αντίδραση σήμερα αν και έκανε θα λέγαμε υψηλό όγκο. Έχει μεγάλους αγοραστές ευτυχώς… Στα 21,20 ευρώ και στο +1,44% με όγκο πάνω από 320 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Με τέτοια αποτελέσματα θα περιμέναμε κάπως οι πωλητές να μειωθούν. Έσπασε σημαντική αντίσταση και χρειαζόταν όγκο, αλλά όχι κι έτσι. Έκανε για πλάκα πάνω από 1 εκατ. μετοχές σήμερα! Στα 2,35 ευρώ και στο +2,62% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια, αλλά και με αγοραστές στο κλείσιμο.

FRIGOGLASS: Έκανε και το τρίτο limit up σήμερα, αλλά αύξησε όγκο συναλλαγών. Έμεινε και πάλι πάντως με αγοραστές στο κλείσιμο.

ΜΕΖΖ: Στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης εκδηλώθηκαν αγορές στις μετοχές της κατηγορίας με αιχμή την ΚΑΙΡΟΜΕΖ. Την κλείδωσαν στο +10% και στα 0,4290 ευρώ. Ακολούθησαν και οι άλλες 3 αλλά από απόσταση.

AS COMPANΥ: Δημοσιεύει αποτελέσματα και έχει και ενημέρωση αναλυτών αύριο. Προφανώς κάποιοι θυμήθηκαν τα ισχυρά της μεγέθη και έκαναν σήμερα μία τοποθέτηση. Αξίζει περισσότερα και υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση έχει πει πως θα βελτιώσει την εξωστρέφειά της αλλά θα αυξήσει και τις επιδόσεις της. Στα 2,86 ευρώ και στο +2,51% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Έχουμε ξαναγράψει πως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την υστέρηση των Πλαστικών Θράκης, έναντι αυτών της Κρήτης. Το εξάμηνο που δημοσίευσε σήμερα η ΠΛΑΚΡ δείχνει πως με παρόμοιο τζίρο πετυχαίνει σημαντικά περισσότερα EBITDA και πολλαπλάσια κέρδη. Παράγει εξαιρετικές ταμειακές ροές και καλύπτει τις επενδυτικές όπως κάνει και η ΠΛΑΘ, αλλά η τελική γραμμή έχει τεράστια διαφορά. Αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στην κεφαλαιοποίηση. Και οι δύο αδικούνται αλλά η ΠΛΑΚΡ έπρεπε να είναι αρκετά υψηλότερα, λόγω και του μεγάλου ταμείου που έχει.

MEDICON: Δεν είδαμε πωλητές σήμερα και η μετοχή με κάποια επιφυλακτικότητα κινήθηκε υψηλότερα. Στα 2,44 ευρώ και στο +2,09%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Απίστευτη η πίεση στη μετοχή. Έφτασε να γράφει χαμηλό 4 ετών. Σήμερα έβγαλε μία αντίδραση. Γέρνει και λίγο το γράφημα, αλλά αυτό πλέον έχει αποτυπωθεί και στην τιμή. Στο υψηλό ημέρας και στα 13,65 ευρώ με άνοδο 3,02%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης