Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εννέα μετοχές και η Εθνική τράπεζα στο επίκεντρο - Αύξηση των ροών κεφαλαίων από Ελλάδα και εξωτερικό

Εννέα μετοχές και η Εθνική τράπεζα στο επίκεντρο - Αύξηση των ροών κεφαλαίων από Ελλάδα και εξωτερικό
Η αύξηση των ροών κεφαλαίων από τους εμπλεκόμενους οίκους στην διάθεση των μετοχών της Εθνικής, έβαλε τέλος στην ανακύκλωση κεφαλαίων και κινητοποιεί και νέα κεφάλαια τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Έχει σημασία, όμως, για την συνέχεια και πριν την διάθεση του 10% +2% των μετοχών της Εθνικής ποιές μετοχές κατέγραψαν και την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών.
Κι αυτό γιατί όσες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε “καλές” τιμές θα δώσουν τα περιθώρια για τις αποδόσεις σε βάθος χρόνου.

Πρώτη στις συναλλαγές με 31,2 εκατ. ευρώ η Εθνική και άνοδο 2,08% (7,86 ευρώ) καθώς αρκετά funds προχωρούν σε πωλήσεις καθώς η διάθεση των μετοχών θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και σε κάθε περίπτωση θα έχει έκπτωση έναντι της σημερινής τιμής.
Στις συναλλαγές με 12,2 εκατ. ευρώ ακολουθεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς καθώς αποτελεί από πλευράς δείκτη P/E (4,63 φορές) την πιο φθηνή μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.
Η μετοχή της Motor Oil συγκέντρωσε συναλλαγές 6,8 εκατ. ευρώ με άνοδο 1,43% στα 21,2 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση των 2,3 δισ. ευρώ εκ των πραγμάτων είναι ακραία υποτιμημένη όταν συμπεριλαμβάνεται σ αυτή το διυλιστήριο, αλλά και η θυγατρική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ισχύος 772 MW με λειτουργικά κέρδη 75 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο.
Εντολές από ξένα funds με συναλλαγές 6,5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε και ο ΟΤΕ (15,89 ευρω, 2,19%) αφού αναμένεται η πώληση της θυγατρικής της Ρουμανίας από την οποία θα προκύψει και πιθανή έκτακτη χρηματική διανομή πέραν της προσθήκης νέων ψηφιακών συνδέσεων.

Σε 6,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές στην μετοχή του ΟΠΑΠ – η οποία λόγω της υψηλής μερισματικής απόδοσης αποτελεί σταθερή επιλογή τόσο για θεσμικούς όσο και ιδιώτες επενδυτές.
Οι αποδόσεις του ενεργειακού κλάδου της Metlen, αλλά και η προοπτική διαπραγμάτευσης των μετοχών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (με υψηλότερη ρευστότητα) αυξάνουν τις τοποθετήσεις και χθες ανήλθαν σε 6,2 εκατ. ευρώ.
Στην επόμενη θέση, ακολουθεί, η Eurobank, με 5,8 εκατ. ευρώ καθώς από το τρίτο τρίμηνο θα αποτυπωθεί η ενσωμάτωση της Eλληνικής Τράπεζας ενώ δυνατό ατού είναι η πορεία των εταιρικών χορηγήσεων και η παρουσία εκτός Ελλάδος. (Βουλγαρία, Κύπρος).

Η Alpha Βank με 5,5 εκατ. ευρώ αποτελεί μια από τις φθηνές αποτιμήσεις και παρέχει προστασία σε καθοδική πορεία με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, αλλά και την άνοδο του μερίσματος. Το διετές πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών (13-27,2 ευρω ) που καλείται να εγκρίνει η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων αλλά και η αποτύπωση της πορείας του πρώτου εξαμήνου κινητοποιούν εντολές στην Jumbo στην οποία οι συναλλαγές ανήλθαν σε 5,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η ΔΕΗ συγκέντρωσε εντολές 3 εκατ. ευρώ άνω των 12 ευρώ καθώς η σταθερή εκπλήρωση των δεσμεύσεων της διοίκησης της με τις εξαγορές ΑΠΕ που οδηγούν σε εξαγωγές, αλλά και η αύξηση της αξίας των μετοχών με την διαγραφή του 3,3% των ιδίων μετοχών κινητοποιούν μακροπρόθεσμα κεφάλαια.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης