Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Άχρηστα τα δυτικά όπλα στο ουκρανικό μέτωπο, απέτυχε η δυτική στρατηγική, αναθεωρείστε άμεσα

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Άχρηστα τα δυτικά όπλα στο ουκρανικό μέτωπο, απέτυχε η δυτική στρατηγική, αναθεωρείστε άμεσα
Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα με ειλικρίνεια, εάν οι παραδόσεις όπλων [της Δύσης] [στην Ουκρανία] είχαν νόημα. Και, προφανώς, δεν είχαν νόημα, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Τα δυτικά όπλα απεδείχθησαν άχρηστα στην Ουκρανία, δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
"Πρέπει να θέσουμε το ερώτημα με ειλικρίνεια, εάν οι παραδόσεις όπλων [της Δύσης] [στην Ουκρανία] είχαν νόημα.
Και, προφανώς, δεν είχαν νόημα, <…> επειδή οι παραδόσεις όπλων δεν άλλαξαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης,
Και δεν μας έχουν φέρει πιο κοντά στην ειρήνη, οι παραδόσεις όπλων έχουν αυξήσει μόνο τον όγκο των όπλων και στις δύο πλευρές της πρώτης γραμμής, προκαλώντας περισσότερα θύματα και προκαλώντας την παράταση του πολέμου», είπε στη Γενική Συζήτηση της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. .

«Ελπίζω ότι όσοι εξακολουθούν να σκέφτονται να παραδώσουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία θα εξετάσουν αυτόν τον αντίκτυπο και αυτές τις συνέπειες επίσης», συνέχισε ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης.

«Και, ομοίως, ελπίζω ότι όσοι υποτίθεται ότι θα λάβουν αποφάσεις εάν τα όπλα που παραδίδονται από τη Δύση θα επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε στρατηγικά βάθη στη Ρωσία, θα λάβουν μια υπεύθυνη απόφαση», πρόσθεσε.
«Αν επιτραπεί στα δυτικά όπλα να στοχοποιηθούν σε στρατηγικά βάθη της Ρωσίας, αυτό θα προκαλούσε σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης, σίγουρα».
Ο Szijjarto τόνισε ότι όλα τα μέτρα που έλαβε η Δύση ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία απέτυχαν να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή βασίστηκαν σε μια λανθασμένη υπόθεση ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση στο πεδίο της μάχης για την κρίση.

«Αυτό σημαίνει ότι μια λύση πρέπει να αναζητηθεί κάπου αλλού.

Και αν θέσετε το ερώτημα [του] πού πρέπει να αναζητήσουμε αυτή τη λύση, τότε η απάντηση είναι - γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επομένως, η Ουγγαρία υποστηρίζει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Αυτός θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης