Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: «Ο τυχαίος θάνατος ενός μετανάστη;»

ΜέΡΑ25: «Ο τυχαίος θάνατος ενός μετανάστη;»
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης απαιτεί το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη
Tην άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Πακιστανού μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ζητά το ΜέΡΑ25, επισημαίνοντας ότι οι ισχυρισμοί της αστυνομίας διαψεύδονται από τα γεγονότα.
Την ίδια στιγμή, το ΜέΡΑ25 ζητά την έναρξη του απαραίτητου διαλόγου για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ θέτοντας μεταξύ άλλων και το αίτημα για υπαγωγή της υπό κοινωνικό και όχι πολιτικό έλεγχο και κατάργηση των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμoνα

«Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα, η είδηση για νεκρό μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Οι εικόνες του νεκρού Πακιστανού που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, φανερώνουν σοβαρές πληγές από άγριο ξυλοδαρμό, πράγμα το οποίο ανατρέπει τον ισχυρισμό της αστυνομίας για θάνατο από παθολογικά αίτια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μετανάστης διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα από το 2004, ενώ από το 2017 είχε λάβει άδεια παραμονής. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και είχε μισθωτήριο στο όνομά του. Αυτές οι πληροφορίες δημιουργούν ερωτηματικά για τις απαντήσεις που δίνει η αστυνομία, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ πως ο άνθρωπος ήταν άστεγος και αγνώστων στοιχείων. Άλλωστε, το να είναι κάποιος άστεγος και χωρίς χαρτιά δικαιολογεί τον βασανισμό του; Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ΑΤ έχει ιστορικό σωρείας περιπτώσεων ξυλοδαρμών, κακοποίησης, βιασμών ακόμα και δολοφονιών.
Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση του γεγονότος. Ταυτόχρονα τονίζουμε πως είναι ανάγκη να ανοίξει εδώ και τώρα η συζήτηση στον δημόσιο διάλογο για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ, την υπαγωγή της υπό κοινωνικό και όχι πολιτικό έλεγχο, την κατάργηση των στρατιωτικοποιημένων τμημάτων της και την ανακατανομή των πόρων και της χρηματοδότησης από το κράτος προς όφελος κοινωνικών και προληπτικών υπηρεσιών.»

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον ηκεκτρονικό Τύπο και θέτουν σε αμφισβήτηση τους ισχυρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας

1_183.jpg

2_269.jpg

3_250.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης