Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθελοντές στη Βηρυτό αγωνίζονται για να βοηθήσουν χιλιάδες εκτοπισμένους από τις ισραηλινές επιθέσεις – Δίνουν ρούχα, φαγητό και στέγη

Εθελοντές στη Βηρυτό αγωνίζονται για να βοηθήσουν χιλιάδες εκτοπισμένους από τις ισραηλινές επιθέσεις – Δίνουν ρούχα, φαγητό και στέγη

«Το κράτος αδυνατεί να μας βοηθήσει, επομένως πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον»

Σχετικά Άρθρα
Εθελοντές προσπαθούν να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους από τους έντονους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο αυτή την εβδομάδα.
Σε μια στενή κουζίνα, δεκάδες εθελοντές που φορούν ποδιές και δίχτυα μαλλιών ανακατεύουν βρασμένες κατσαρόλες με πλιγούρι ντομάτας και συσκευάζουν εκατοντάδες γεύματα σε πλαστικά δοχεία.
«Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν από το νότο, έπρεπε να βοηθήσω με κάθε τρόπο», είπε ο Mehyeddine el Jawhary, ένας 33χρονος σεφ με καταγωγή από τη Σιδώνα.
«Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να μαγειρεύω γεύματα», τόνισε, οι γονείς του οποίου αρνήθηκαν να φύγουν από τη νότια πόλη παρά τις κοντινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.
Αυτήν την εβδομάδα το Ισραήλ ενέτεινε δραματικά τις επιθέσεις του, κυρίως στο νότιο και ανατολικό Λίβανο, σκοτώνοντας περισσότερους από 700 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.


«Βοηθήστε ο ένας τον άλλον»

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι περίπου 118.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από ισραηλινές επιθέσεις μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Τα σχολεία που μετατράπηκαν σε πρόχειρα καταφύγια ξεχειλίζουν και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα νοικιάζουν διαμερίσματα ή μένουν με την οικογένειά τους.
«Τώρα δεν είναι η ώρα να πούμε, «Δεν είναι δικό μου πρόβλημα»», είπε ο Jawhary.
«Το κράτος αδυνατεί να μας βοηθήσει, επομένως πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν από ανθρώπους που προσφέρουν δωρεάν διαμερίσματα ή πραγματοποιούν δωρεές για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Ο μηχανικός Ziad Abichaker έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για 600 στρώματα και κουβέρτες και πιέζει να φτάσει τα 1.000.
Η βοήθεια ήταν «ηθικό καθήκον», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης