Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Ολλανδία: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα όλων των αστυνομικών της χώρας μετά από κυβερνοεπίθεση - μαμούθ

Σάλος στην Ολλανδία: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα όλων των αστυνομικών της χώρας μετά από κυβερνοεπίθεση - μαμούθ
Αδιανόητης κλίμακας παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην Ολλανδία
Προσωπικά δεδομένα όλων των ολλανδών αστυνομικών έχουν διαρρεύσει, σε μια από τις μεγαλύτερης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις που έχουν συμβεί στη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.
Ειδικότερα, ο David van Weel, υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας στην Ολλανδία, έκανε γνωστό με επιστολή προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας πως ο αρχηγός της αστυνομίας τον ενημέρωσε για τη διαρροή «στοιχείων επικοινωνίας σχετικά με την εργασία» όλων των αστυνομικών στην Ολλανδία, σε μια αδιανόητης κλίμακας παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες ακριβώς λεπτομέρειες έχουν ληφθεί, αλλά η επιστολή αναφέρει ότι το hacking δεν επηρέασε «ιδιωτικά δεδομένα και ερευνητικά δεδομένα».
Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και η ολλανδική αρχή προστασίας δεδομένων έχει ενημερωθεί, εξήγησε εν συνεχεία ο van Weel.
Θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες στο κοινοβούλιο όταν καταστούν διαθέσιμες, πρόσθεσε.
Τέλος, με δηλώσεις του στον ολλανδικό Τύπο, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αξιολογεί εάν υπάρχουν κίνδυνοι για τους αστυνομικούς που επιχειρούν υπό συνθήκες μυστικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης