Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποψήφια καγκελάριος η πρόεδρος του AfD, Alice Weidel

Γερμανία: Υποψήφια καγκελάριος η πρόεδρος του AfD, Alice Weidel
Η 45χρονη είναι μέλος του AfD από το 2013
Σχετικά Άρθρα
Το κόμμα AfD («Εναλλατική για τη Γερμανία») κατεβαίνει για πρώτη φορά στις επόμενες εκλογές με υποψήφια καγκελάριο στη Γερμανία, καθώς το χρίσμα της υποψηφίου θα διεκδικήσει η πρόεδρος του κόμματος Alice Weidel, μετά από συμφωνία με τον συμπρόεδρο του κόμματος, Tino Krupalla.
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Θουριγγία της ανατολικής Γερμανίας, το ακροδεξιό κόμμα αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ενώ άνοδο είχε και στα άλλα δύο ανατολικογερμανικά κρατίδια, Σαξονία και Βρανδεμβούργο, όπου ήρθε με μικρή διαφορά δεύτερο δύναμη.
Η υποψηφιότητα της Alice Weidel θα αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού προηγηθεί παγγερμανική διάσκεψη του AfD στις 2 Δεκεμβρίου. Επίσημα θα ανακηρυχθεί η υποψηφιότητά της στο παγγερμανικό συνέδριο του κόμματος το Μάρτιο.
Η 45χρονη είναι μέλος του AfD από το 2013. Είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AfD από το 2017 (από το 2021 πρόεδρος του κόμματος με τον Tino Krupalla).
Στην ιδιωτική της ζωή, η Alice Weidel ζει στο Ueberlingen στη λίμνη της Κωνσταντίας στο τριεθνές Γερμανίας, Ελβετίας, Αυστρίας. Ως δηλωμένη ομοφυλόφιλη συζεί με την ελβετικής υπηκοότητας, Sarah Bossard. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης