Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο Zelensky αποκάλυψε στον Trump πότε σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία

CNBC: Ο Zelensky αποκάλυψε στον Trump πότε σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία
«Δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις στρατιωτικές ενέργειες πριν από τον Νοέμβριο» φαίνεται να διεμήνυσε ο Zelensky στον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, σε συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, του διεμήνυσε ότι αποφάσισε να συναντηθεί και με τους δύο υποψηφίους επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάχες στην Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσουν πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η σχετική συζήτησε μεταξύ των δύο αποκαλύφθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Τον Νοέμβριο, οι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα γίνει πρόεδρος. Καταλαβαίνουμε όμως ότι δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις στρατιωτικές ενέργειες πριν από τον Νοέμβριο», παραπονέθηκε ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος
Επιπλέον, ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να λάβει μια απόφαση μετά τον Νοέμβριο, αλλά το καθεστώς του Κιέβου ήλπιζε ότι η αμερικανική ισχύς και παρέμβαση θα ήταν «πολύ ισχυρή».
Έτσι εξήγησε ο Ουκρανός την απόφασή του να συναντηθεί και με τους δύο υποψήφιους για το ανώτατο θεσμικό αξίωμα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό για το Κίεβο να «μοιράζεται όλα τα βήματα που υποτίθεται ότι θα ενισχύσουν την Ουκρανία» και πρέπει να συναποφασίσει από κοινού με τους συμμάχους για την εφαρμογή τους.
Παράλληλα, ο Trump σημείωσε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, θα μπορέσει να βρει μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης ακόμη και πριν αναλάβει την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης