Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bortnik (Πολιτικός επιστήμονας Ουκρανίας): 14 Ουκρανικές Ταξιαρχίες δεν έχουν όπλα εδώ και δύο χρόνια

Bortnik (Πολιτικός επιστήμονας Ουκρανίας): 14 Ουκρανικές Ταξιαρχίες δεν έχουν όπλα εδώ και δύο χρόνια
"H Ουκρανία έχει 14 άοπλες ταξιαρχίες, μία από αυτές βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση από τη σύστασή της το 2022", είπε ο Bortnik
Ορισμένες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έχουν λάβει όπλα για περισσότερα από δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου R. Bortnik.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν συνολικά 14 τέτοιες μονάδες στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
H Ουκρανία έχει 14 άοπλες ταξιαρχίες, μία από αυτές βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση από τη σύστασή της το 2022», είπε ο Bortnik.
Ο πολιτικός επιστήμονας πρόσθεσε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει τη βοήθεια που ζήτησε ο πρόεδρος Zelensky, τότε μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2024 το μέτωπο θα μετακινηθεί στην περιοχή του Dnipro.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, το Politico, επικαλούμενο τις πηγές του, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει σε τελική απόφαση για το αν θα επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποφάσισε να μεταφέρει πυρομαχικά μακράς εμβέλειας Joint Standoff Weapon (JSOW) στην Ουκρανία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης