Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Ο Nasrallah εξοντώθηκε γιατί ήταν από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου θανάτου του Ισραήλ

Netanyahu: Ο Nasrallah εξοντώθηκε γιατί ήταν από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου θανάτου του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η Hezbollah «δεν ήταν μια οποιαδήποτε τρομοκρατική ομάδα, αλλά «η κεντρική μηχανή του άξονα του κακού του Ιράν»
Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι διέταξε τη δολοφονία του Hassan Nasrallah επειδή η εξάλειψη του ηγέτη της Hezbollah ήταν απαραίτητη για να καταστεί δυνατή η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στο Βόρειο Ισραήλ.
Στην πρώτη του δημόσια δήλωση αφότου το Ισραήλ δολοφόνησε τον Nasrallah την Παρασκευή (27/9) το βράδυ στη Βηρυτό, ο Netanyahu επισήμανε ότι το Ισραήλ «ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς» με έναν «μαζικό δολοφόνο» που είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες αμέτρητων Ισραηλινών και δεκάδων Αμερικανών και Γάλλων πολιτών.
Ο Netanyahu είπε ότι η Hezbollah «δεν ήταν μια οποιαδήποτε τρομοκρατική ομάδα, αλλά η κεντρική μηχανή του άξονα του κακού του Ιράν».
Ο Nasrallah και οι όμοιοί του, σημείωσε, ήταν «οι αρχιτέκτονες του σχεδίου καταστροφής του Ισραήλ».
Δεν ενεργοποιήθηκε απλώς από το Ιράν.
Σε πολλές περιπτώσεις ενεργοποίησε το Ιράν», λέει ο πρωθυπουργός.
Αναλύει ότι, στις αρχές της εβδομάδας, αναγνώρισε ότι ακόμη και τα βαριά πλήγματα που είχε προκαλέσει το Ισραήλ στη Hezbollah δεν θα ήταν επαρκή και ότι «η εξάλειψη του Nasrallah ήταν βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων που θέσαμε — την επιστροφή των κατοίκων στο Βόρειο Ισραήλ με ασφάλεια στα σπίτια τους και να αλλάξουμε την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή».
Όσο ζούσε ο Nasrallah, «θα είχε αποκαταστήσει γρήγορα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Hezbollah.
«Έδωσα λοιπόν την εντολή και ο Nasrallah δεν είναι πια μαζί μας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης