Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικά τα ισραηλινά χτυπήματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο

Μαζικά τα ισραηλινά χτυπήματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο
Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νότιο Λίβανο λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων
Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου έχει κλιμακωθεί σημαντικά και επικίνδυνα από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής δράσης στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.
Οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω δηλώσεων του ισραηλινού στρατού σχετικά με προετοιμασίες για πιθανή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.
Το Σάββατο, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, μαζί με αρκετούς άλλους διοικητές.
Βηρυτός_2.JPG
Η αεροπορική επιδρομή, η οποία είχε στόχο το κεντρικό αρχηγείο της Hezbollah στη γειτονιά Dahiye της Βηρυτού την Παρασκευή, κατέστρεψε έξι κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με λιβανικά μέσα ενημέρωσης.
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες στόχους της Hezbollah στον Λίβανο  και εκατοντάδες στόχους σε ολόκληρο τον Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν την Κυριακή οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.
Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας "επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών", ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο θέσεις εκτόξευσης ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, εγκαταστάσεις ενόπλων και αποθήκες όπλων.
Από χθες, Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός "έχει πλήξει εκατοντάδες στόχους τρομοκρατών της Hezbollah σε όλον τον Λίβανο", σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νότιο Λίβανο λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.
0004_1.webp
Ένα παιδί κοιμάται στο έδαφος στην Πλατεία των Μαρτύρων της Βηρυτού, αφού διέφυγε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο προάστιο της Dahiye.
0005.webp
Οικογένειες κάθονται στο έδαφος στην Πλατεία των Μαρτύρων μετά τη διαφυγή τους από τις αεροπορικές επιδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης