Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος στο εσωτερικό της ΝΔ παρά τις προσπάθειες κατευνασμού – Ετοιμάζονται νέες ερωτήσεις, βουλευτές ζητούν αλλαγή εκλογικού νόμου

Χάος στο εσωτερικό της ΝΔ παρά τις προσπάθειες κατευνασμού – Ετοιμάζονται νέες ερωτήσεις, βουλευτές ζητούν αλλαγή εκλογικού νόμου
Το προφίλ των βουλευτών της ΝΔ που αντιδρούν
Πονοκέφαλος είναι για τo Μέγαρο Μαξίμου οι αντιδρούντες βουλευτές της ΝΔ παρά τα δείπνα και α τραπεζώματα που τους έκαναν υπουργικά στελέχη και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού όπως ο Γιώργος Μυλωνάκης και Θανάσης Νέζης.

Το προφίλ των αντιδρούντων

Είναι πολλές οι ανησυχίες τους. Κάποιοι δεν έχουν αξιοποιηθεί σε κάποιο ανασχηματισμό (π.χ Καραμανλή, Δαβάκης, Μπουκώρος κ.α), κάποιοι έχουν βγει από ανασχηματισμό (Αραμπατζή, Κατσανιώτης), κάποιοι άλλοι διαφοροποιούνται λόγω Καραμανλή, ελπίζοντας να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Στυλιανίδης,Βλάχος, Καράογλου), κάποιοι άλλοι ανήκουν στην σαμαρική ομάδα που διαφοροποιείται συνεχώς (Χρυσομάλλης, Κατσανιώτης, Μηταράκης, Σιμόπουλος και Μπαραλιάκος), κάποιοι εκλέγονται σε μονοεδρικές και είναι ευάλωτοι (Γιόγιακας) είναι πρόσωπα που τούς πήραν τα θεσμικά αξιώματα επειδή μιλάνε πολύ όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει επικρίνει την κυβέρνηση για πολλά θέματα.
Η κοινότητα των αντιδρούντων μετράει και 20-25 βουλευτές όπως έχουμε ξαναγράψει και παλαιότερα έχει ένα κοινό στόχο.
Να μην αφήσει να περάσει η γραμμή Μητσοτάκη στην Προεδρική Εκλογή και ξαναβγεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόεδρος.... ίσως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος στην ιστορία.

Κοινός φόβος να μην εκλεγούν

Όμως, συνδέονται και με έναν κοινό φόβο.
Να μην ξαναβγούνε βουλευτές.
Είτε γιατί θα τους έχει απαξιώσει η εκλογική τους πελατεία επειδή δεν αντιδρούν στην κυβερνητική γραμμή, είτε γιατί δεν έχουν υπουργική καρέκλα και δεν μπορούν να κάνουν σημαντικές διευκολύνσεις είτε γιατί ο εκλογικός νόμος με το κλιμακωτό μπόνους θα τους αφήσει εκτός Βουλής πόσο μάλλον όταν η ΝΔ πλέον είναι σε κάμψη και δεν μπορεί να ξεπεράσει το 28% που πήρε στις ευρωεκλογές.
Γι’ αυτό και οι περισσότεροι ζητάνε, πέρα των άλλων, και αλλαγή του εκλογικού νόμου, αύξηση του μπόνους για το πρώτο κόμμα και 5% ποσοστό εισόδου στην Βουλή.

Οι διαρροές στα δεξιά

Την ίδια ώρα η άνοδος των κομμάτων δεξιά της ΝΔ, έχει φέρει την αναταρραχή σε πολλούς από τους παραπάνω καθώς οι παραδοσιακές δεξιές οικογένειες έχουν γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ και πλέον κοιτάνε στα άλλα κόμματα ειδικά στην Ελληνική Λύση που πλέον έχει δημιουργήσει βάση κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Ελληνική Λύση η οποία είναι πολύ δραστήρια στα social media και τραβάει και τις μικρότερες ηλικίες.
Οι δε μεταγραφές πρώην στελεχών της ΝΔ προς τη Φωνή Λογικής έχουν δημιουργήσει κλίμα εσωστρέφειας και φυγής, ότι δηλαδή υπάρχει πλέον εναλλακτική σε άλλα δεξιά κόμματα.

Έτοιμες 2 ερωτήσεις για υπουργούς


Η καρατόμηση Σαλμά ήταν ένα σκληρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες που ετοιμάζουν νέα αντάρτικα, κυρίως, όμως έβαλε τα όρια.
Οι βουλευτές μπορούν να κάνουν ερωτήσεις αλλά όχι να καταφέρονται με σκληρούς όρους απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή ετοιμάζει 2 ερωτήσεις το επόμενο διάστημα προς τους υπουργούς.
Μία για τους αγρότες και μία για την ακρίβεια στην αγορά.
Είναι σίγουρο ότι οι ερωτήσεις αυτές θα δώσουν λαβή για σχόλια και κριτική για 2 θέματα αιχμής που βρίσκονται σε έξαρση.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης