Διεθνή

National Interest: Ο Biden έχει καλούς λόγους να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία

National Interest: Ο Biden έχει καλούς λόγους να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία
Οι ΗΠΑ έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η εκτόξευση επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow και Atacms θα είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει καλούς λόγους να μην χορηγήσει στην Ουκρανία την άδεια να εξαπολύσει επιθέσεις βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, γράφει το National Interest.
«Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ευρύτερη εικόνα.
Γνωρίζουν ότι η έγκριση χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε όχι μόνο να υπονομεύσει τις πιθανότητες ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ,αλλά επίσης να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με δραματική κλιμάκωση.
Ακόμα κι αν εγκριθούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, η Ουάσιγκτον θα φροντίσει ώστε να εφαρμοστούν πολύ αργά και να είναι πολύ ασήμαντες σε κλίμακα για να βοηθήσουν την Ουκρανία με οποιονδήποτε τρόπο», εξηγεί το National Interest.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η εκτόξευση επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow και Atacms θα είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.
«Πώς αυτά τα χτυπήματα θα σταματήσουν τη συνεχιζόμενη καταστροφή του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας και την ανθρωπιστική κρίση;
Πώς θα λύσουν το πρόβλημα του μειούμενου πληθυσμού της Ουκρανίας ή την έλλειψη βασικού στρατιωτικού υλικού για να εξοπλίσουν τις ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και να κρατήσουν την πρώτη γραμμή;» τονίσει το National Interest.
Ο Zelensky έχει επανειλημμένα ζητήσει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου υποτίθεται ότι θα συζητούσε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Biden, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε αλλαγή προσέγγισης στην απαγόρευση της χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης