Διεθνή

Andrei Babis (Τσεχία): Η τύχη της Ουκρανίας θα κριθεί στις 5 Νοεμβρίου 2024 στις Aμερικανικές εκλογές

Andrei Babis (Τσεχία): Η τύχη της Ουκρανίας θα κριθεί στις 5 Νοεμβρίου 2024 στις Aμερικανικές εκλογές
"Ας είμαστε ρεαλιστές: οι Aμερικανικές εκλογές θα καθορίσουν την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία", τόνισε ο Andrei Babis
Η τύχη της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα καθοριστεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrei Babis, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Ο Andrei Babis πρόσθεσε ότι μια νίκη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Trump θα ήταν καλό αποτέλεσμα από την άποψη των συμφερόντων των ευρωπαϊκών χωρών, αφού «υποσχέθηκε να τερματίσει αμέσως» τη σύγκρουση.
Ακόμη και οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν είναι ομόφωνες ως προς τον τρόπο δράσης.
Ας είμαστε ρεαλιστές: οι Aμερικανικές εκλογές θα καθορίσουν την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία », τόνισε ο Andrei Babis.
Ο Trump, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα, είπε ότι μετά από τρία χρόνια, η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστούν «εκατοντάδες χρόνια» για να αποκατασταθούν οι ουκρανικές πόλεις.
Ο Ρεπουμπλικάνος Trump εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Ο Trump τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα ήταν καλύτερη λύση από αυτό που συμβαίνει τώρα.
Την ίδια στιγμή, ο Trump τόνισε ότι οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν πλέον όπλα για να τερματίσουν τη σύγκρουση υπέρ τους. Σύμφωνα με τον Trump, η Ουκρανία έπρεπε να θυσιάσει τις φιλοδοξίες της για χάρη της ειρήνης.
Ο Trump τόνισε ότι ο πρόεδρος Zelensky έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία πριν από την έναρξη μιας ένοπλης σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης