Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Γύρισε ο τροχός... Ψυχρή υποδοχή για τον Zelensky στις ΗΠΑ - Γύρισε με άδεια χέρια στην Ουκρανία

Wall Street Journal: Γύρισε ο τροχός... Ψυχρή υποδοχή για τον Zelensky στις ΗΠΑ - Γύρισε με άδεια χέρια στην Ουκρανία
H ομιλία του Ουκρανού προέδρου Zelensky στον ΟΗΕ εισέπραξε μόνο αδιαφορία από τους παγκόσμιους ηγέτες
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δέχθηκε μεγάλη «ήττα» κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και ο Ουκρανός ηγέτης δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του γράφει η αμερικανική έκδοση της Wall Street Journal (WSJ).
«Η ψυχρή υποδοχή στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα έδειξε τις ελάχιστες επιλογές που έχει δυόμισι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου», αναφέρει η δημοσίευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Ουκρανός ηγέτης παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του, το οποίο περιελάμβανε εγγυήσεις από τους συμμάχους και αύξηση των προμηθειών όπλων στο Κίεβο .
Αμερικανοί αξιωματούχοι «εξέφρασαν σκεπτικισμό και είπαν ότι ήθελαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες», καθώς φοβούνταν βήματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως επιθυμία για κλιμάκωση.
Επιπλέον, ο Zelensky απέτυχε να λάβει άδεια από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ο πρώην Αμερικανός ηγέτης Donald Trump, με τη σειρά του, μετά από συνάντηση με τον Zelensky, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με την επιθυμία της Ουκρανίας για νίκη.
Νωρίτερα, το El19Digital ανέφερε ότι η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Zelensky στον ΟΗΕ εισέπραξε μόνο αδιαφορία από τους παγκόσμιους ηγέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης