Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Milliyet: Η Ελλάδα συμμάχησε με τον διάβολο Gülen - Οργανωμένο σαμποτάζ κατά της Τουρκίας για τα F-35

Milliyet: Η Ελλάδα συμμάχησε με τον διάβολο Gülen - Οργανωμένο σαμποτάζ κατά της Τουρκίας για τα F-35
Συμμαχία με τον διάβολο για τα F-35 βλέπει ο τουρκικό Τύπος...
Μια ... ενδιαφέρουσα θεωρία αναδεικνύει ο τουρκικός τύπος πίσω από το παζάρι με τις ΗΠΑ της Άγκυρας για τα F-35 και τους S-400, καθώς «βλέπει» σύνδεση της Ελλάδας με την εξωθεσμική αντιπολίτευση της χώρας και τις αντι-ερντογανικές δυνάμεις.
Ειδικότερα, η φιλοκυβερνητική Milliyet αποδίδει τα εμπόδια στη συμφωνία για τα F-35 σε οργανωμένο σαμποτάζ με πρωταγωνιστή τον αυτοεξόριστο Fethullah Gülen καθώς και Ελληνοαμερικανούς παράγοντες στις ΗΠΑ.
Όπως τονίζει, μάλιστα, το πρωτοσέλιδο του φύλλου, το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ και η οργάνωση FETO, επικεφαλής της οποίας είναι ο ιμάμης Fethullah Gülen, λειτουργούν συντονισμένα για να αποτρέψουν μια πιθανή συμφωνία που θα επέτρεπε την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

Συμμαχία με τον διάβολο για τα F-35...

Στο σημερινό της φύλλο, η Milliyet περιλαμβάνει ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Διαβολική συμμαχία για τα F-35», στο οποίο τονίζει ότι οι συνομιλίες ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ έχουν ενοχλήσει την Ελλάδα και υποστηρίζει πως το ελληνικό λόμπι και η FETO επιδίδονται σε εκστρατεία δυσφήμισης της Τουρκίας

875_4817f191-cc39-49a1-ae0e-66d68634369c.jpg


Η δράση του Michael Rubin, ένας Αμερικανός αναλυτής με αμφιλεγόμενες, όπως υποστηρίζει η Milliyet, σχέσεις με την FETO, ο οποίος είναι η πηγή του ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις γύρω από τους S-400 και τα F-35, αποτελεί κεντρικό σημείο του σαμποτάζ.
«Ο Rubin, ο υποστηρικτής της FETO πίσω από αυτούς του ισχυρισμούς εντυπώσεων, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας», επισημαίνει η Milliyet, η οποία υπενθυμίζει ότι ο Αμερικανός είχε προβλέψει ακόμη και το πραξικόπημα στην Τουρκία στα κείμενά του πριν από τις 15 Ιουλίου 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης