Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping: Καμία πρόκληση δεν θα εμποδίσει την πρόοδο της Κίνας - Όχι στις «αποσχιστικές» κινήσεις της Ταϊβάν

Xi Jinping: Καμία πρόκληση δεν θα εμποδίσει την πρόοδο της Κίνας - Όχι στις «αποσχιστικές» κινήσεις της Ταϊβάν

Ο Κινέζος επανέλαβε τους στόχους της επανένωσης του Πεκίνου με την Ταϊβάν, στο πλαίσιο της τελετής για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

«Καμία πρόκληση δεν μπορεί να εμποδίσει τη χώρα να προχωρήσει» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.
Ο Κινέζος επανέλαβε τους στόχους της επανένωσης του Πεκίνου με την Ταϊβάν, στο πλαίσιο της τελετής για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1949.
«Ο δρόμος που ακολουθεί, θα περιλαμβάνει σίγουρα προκλήσεις», είπε ο Κινέζος πρόεδρος, καλώντας τη χώρα να ξεπεράσει τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους.
«Καμία πρόκληση δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της Κίνας», όπως μετέδωσε το CNBC.
Η σύντομη ομιλία του μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της καθημερινής βραδινής εκπομπής ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, αναφέροντας ότι ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας και άλλοι κορυφαίοι Κινέζοι ηγέτες εισήλθαν στην τελετή λίγο μετά τις 5 μ.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα.
Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 3.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ξένων, παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Πεκίνο.

«Όχι» του Πεκίνου στις «αποσχιστικές» κινήσεις της Ταϊβάν

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Xi τόνισε την ανάγκη ενοποίησης υπό την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και επανέλαβε τη «σθεναρή αντίθεση» του Πεκίνου στις «αποσχιστικές» κινήσεις της Ταϊβάν, ενώ κάλεσε και τις δύο πλευρές να αυξήσουν την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία.
Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος θεώρησε την επανένωση με την Ταϊβάν ως μια αναπόφευκτη εξέλιξη της ιστορίας – κάτι που έχει πει προηγουμένως.
Ακόμη, το Πεκίνο θεωρεί το δημοκρατικά αυτοδιοικούμενο νησί ως μέρος της επικράτειάς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης