Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εξάρχου (Intrakat): Εξαγορές για διαφοροποίηση του EBITDA – Investor day τέλος Οκτωβρίου

Εξάρχου (Intrakat): Εξαγορές για διαφοροποίηση του EBITDA – Investor day τέλος Οκτωβρίου
Νέα έργα που θα βελτιώσουν περαιτέρω το ανεκτέλεστο ύψους 700-800 εκατ. ευρώ αναμένεται να αναλάβει μέχρι τέλος του έτους
Σχετικά Άρθρα
Εξαγορές προκειμένου να διαφοροποιήσει το EBITDA και να μην εξαρτάται τόσο από την κατασκευή, ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.
Όπως είπε προς τα τέλη Οκτωβρίου θα διοργανωθεί investor day και η διοίκηση θα παρουσιάσει τα πλάνα της και πως σκοπεύει να διαφοροποιήσει το EBITDA μέσω εξαγορών και επενδύσεων τόσο σε ΑΠΕ όσο και σε άλλους κλάδους.
Επίσης δήλωσε υπερήφανος για τα αποτελέσματα και τον τρόπο που ενσωματώθηκε η Άκτωρ.
Η Intrakat εμφάνισε στο εξάμηνο πολλαπλάσιο τζίρο, λόγω της ενσωμάτωσης της Άκτωρ στα νούμερα της εταιρείας.
Η διοίκηση εκτιμά πως θα φανεί η δυναμική του κλάδου και επανέλαβε την εκτίμηση για τζίρο πάνω από 1,1 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους.
Πολλά έργα που είχαν καθηλωθεί έχουν ξεκινήσει και καταγράφουν μεγάλη βελτίωση στο εξάμηνο, με την Intrakat να καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, μιλώντας στους αναλυτές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης
Ανέφερε πως το ανεκτέλεστο ανέρχεται στα 4,5 δισ. ευρώ αλλά μέχρι το τέλος περιμένει πως θα αναλάβει και άλλα έργα 700-800 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας περαιτέρω το ανεκτέλεστο.
Αναφέρθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο αύξησε κατά 48,3% την παραγωγικότητά του και για να γίνει αυτό έπρεπε να πληρωθούν οι εργολάβοι που είχαν απαιτήσεις.
Περί τα 120 εκατ. ευρώ έχει δώσει τους τελευταίους 10 μήνες στο Μετρό, είπε ο κ.Εξάρχου.
Έτσι επιβεβαιώνεται η ολοκλήρωση του έργου το οποίο θα ξεκινήσει στο τέλος του Νοεμβρίου.
Επίσης έχει προχωρήσει σημαντικά το έργο Πάτρα-Πύργος, δίνοντας πάνω από 40 εκατ. ευρώ και αυξάνοντας την παραγωγικότητά του.
Στη Ρουμανία (Βουκουρέστι) μετά από 10 μήνες έχουν εκτελεστεί εργασίες που αντιστοιχούν στο 81% και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους το έργο εκεί.
Το άλλο έργο, που είναι πιο περίπλοκο, στο Μπράσοβ, προχωράει επίσης.
Συνολικά έχει δαπανήσει στη Ρουμανία πάνω από 210 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση έχει υψηλές προσδοκίες από τη Ρουμανία, καθώς θα δημοπρατηθούν 1,5 δισ. ευρώ έργα που χρειάζονται μηχανήματα TBM (ανοίγουν τούνελ) άρα με τα νέα μηχανήματα που έχει εκεί θεωρεί πως θα πάρει πολλά τέτοια έργα και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης