Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Powell (Fed): Μην προεξοφλείτε μία νέα μείωση επιτοκίων - Οι κίνδυνοι παραμένουν

Μήνυμα Powell (Fed): Μην προεξοφλείτε μία νέα μείωση επιτοκίων - Οι κίνδυνοι παραμένουν
Υπεραμύνθηκε της αυστηρής νομισματικής πολιτικής των τελευταίων ετών
Σχετικά Άρθρα
Οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία παραμένουν και, ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να προεξοφληθεί μία νέα μείωση επιτοκίων, ανέφερε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, μιλώντας στο National Association for Business Economics Annual Meeting -στο Nashville των ΗΠΑ.
Όπως είπε ο αξιωματούχος, εάν η οικονομία των ΗΠΑ αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που αναμένεται, τότε η νομισματική πολιτική θα προσαρμοστεί σε μία πιο «ουδέτερη τάση», επισήμανε.
«Η οικονομία μας είναι ισχυρή συνολικά και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια προς την επίτευξη των στόχων για μέγιστη απασχόληση και σταθερές τιμές. Οι συνθήκες της αγοράς εργασίας είναι σταθερές. Ο πληθωρισμός μειώθηκε. (...)
Για μεγάλο μέρος της τελευταίας τριετίας, ο πληθωρισμός ξεπέρασε πολύ τον στόχο μας (σσ: 2% σε ετήσια βάση) και η αγορά εργασίας ήταν εξαιρετικά σφιχτή.
Διατηρώντας περιοριστική τη νομισματική πολιτική, βοηθήσαμε στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ της συνολικής προσφοράς και ζήτησης στην οικονομία. Αυτή η υπομονετική προσέγγιση έχει αποφέρει αποτελέσματα: ο πληθωρισμός είναι πλέον πολύ πιο κοντά στον στόχο του 2%.
Η απόφασή μας να μειώσουμε (σσ: στις 18/9, στο 4,75% με 5%) το επιτόκιο πολιτικής μας κατά 50 μονάδες βάσης αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη πεποίθησή μας ότι η ισχύς στην αγορά εργασίας μπορεί να διατηρηθεί σε ένα πλαίσιο μέτριας οικονομικής ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Jeromw Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης