Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει ήδη 567 εκατ. δολάρια για τις αμυντικές ανάγκες της Ταϊβάν – Σε πυραύλους τακτικής κρούσης διατέθηκαν πολλά

Οι ΗΠΑ έχουν δώσει ήδη 567 εκατ. δολάρια για τις αμυντικές ανάγκες της Ταϊβάν – Σε πυραύλους τακτικής κρούσης διατέθηκαν πολλά

Η οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψει την έγκαιρη υλοποίηση όλων των συμβάσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαθέσει 567 εκατομμύρια δολάρια για τις αμυντικές ανάγκες της Ταϊβάν.
Η σχετική ενημέρωση δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
Αυτό το οικονομικό πακέτο θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ταϊβάν με την αγορά διαφόρων τύπων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρά τη μεγάλη γκάμα όπλων, η Ταϊβάν εξαρτάται από ένα κρίσιμο μέρος των όπλων που αγοράζει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ως μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων της, η χώρα αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να της παράσχουν κύρια άρματα μάχης M1A2T και αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, που θα ενισχύσουν το δικό της απόθεμα πυραύλων κατά πλοίων.

HF-2a.jpg


Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής υποβρυχίων της Ταϊβάν, η χώρα έχει λάβει ένα σύγχρονο σύστημα πληροφοριών μάχης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένει να λάβει τορπίλες των 533 χλστ.
Η οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψει την έγκαιρη υλοποίηση όλων των συμβάσεων και θα εξασφαλίσει την προγραμματισμένη προετοιμασία της χώρας για την άμυνα του νησιού.
Επιπλέον, η Ταϊβάν έχει διαθέσει ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της για την αγορά περισσότερων από 1.000 πυραύλων τακτικής κρούσης, τόσο από αέρος όσο και επίγεια.
Αύξηση της παραγωγής νέων αντιπλοίων πυραύλων HF-2E και UAV σχεδιάζεται για το 2025. Χάρη στην αυξημένη παραγωγή νέων πυραύλων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν θα μπορούν να αντικαταστήσουν γρήγορα τους παλιούς πυραύλους.
Επιπλέον, το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κίνας έχει υπογράψει σύμβαση με την Jong Shyn Shipbuilding Group για την κατασκευή δύο τύπων ελαφρών φρεγατών νέας γενιάς.
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραγγείλει την κατασκευή δύο φρεγατών 2.500 τόνων των τύπων ASW και AAW, οι οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν σε μια σειρά 12 σκαφών στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης