Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλεσμα Borrell (ΕΕ) στη Δύση: Επιτρέψτε στους Ουκρανούς να διαλύσουν ρωσικά αεροδρόμια με πυραύλους

Κάλεσμα Borrell (ΕΕ) στη Δύση: Επιτρέψτε στους Ουκρανούς να διαλύσουν ρωσικά αεροδρόμια με πυραύλους
Σύμφωνα με τον Borrell, η Ουκρανία πρέπει να πλήξει τους «τοξότες» και όχι μόνο τα «βέλη»
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Josep Borrell, κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να πλήξουν αεροδρόμια και σημεία εκτόξευσης στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προέβη στη σχετική έκκληση μέσα από το εβδομαδιαίο του blog.
«Τόνισα επίσης την έκκλησή μου να επιτραπεί στην Ουκρανία να στοχεύσει αεροδρόμια και σημεία εκτόξευσης στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα», έγραψε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Borrell, η Ουκρανία πρέπει να πλήξει τους «τοξότες» και όχι μόνο τα «βέλη».
Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν συμφωνούν όλοι ακόμη με αυτό το μέτρο».
Θύμισε ότι η ΕΕ έχει υποσχεθεί να υποστηρίξει το καθεστώς του Κιέβου με όλα τα αναγκαία μέσα για όσο χρειαστεί, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «το ενεργειακό μέτωπο θα είναι καθοριστικό αυτόν τον χειμώνα».
Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα της Pravda, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Hebestreit, δήλωσε ότι η άποψη της Υπουργού Εξωτερικών, Annalena Baerbock, υπέρ της αποστολής γερμανικών πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας Taurus στο καθεστώς του Κιέβου , δεν θα επηρεάσει την άρνηση του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz να προμηθεύσει τέτοιους πυραύλους στην Ουκρανία.
Ο Hebestreit σημείωσε ότι ο Καγκελάριος έχει ήδη λάβει σαφή θέση σε αυτό το ζήτημα και αυτή παραμένει αμετάβλητη.
Με τη σειρά του στις 23 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος ο Olaf Scholz δήλωσε ότι δεν προτίθεται να βοηθήσει την Ουκρανία να πείσει τις δυτικές χώρες να άρουν τους περιορισμούς για τα πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας που έχουν παραδοθεί, βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης