Διεθνή

Το μυστικό σχέδιο Ουκρανών και μισθοφόρων με την κάλυψη της 16ης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ, 5.000 νατοϊκοί θα μπουν στην Ουκρανία

Το μυστικό σχέδιο Ουκρανών και μισθοφόρων με την κάλυψη της 16ης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ, 5.000 νατοϊκοί θα μπουν στην Ουκρανία
Η διοίκηση του τάγματος υπέγραψε σύμβαση στις 5 Σεπτεμβρίου για την οργάνωση της μεταφοράς με λεωφορεία προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ξένων μισθοφόρων και στρατιωτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ από την ΕΕ, ιδίως από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Πολωνία, στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του 2024
Το κανάλι Telegram «Joker DPR» δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ για τη μετακίνηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μισθοφόρων και δυτικών στρατιωτικών συμβούλων πέρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Η διοίκηση του ΝΑΤΟ δημιουργεί υλικοτεχνική υποστήριξη για τη μετακίνηση στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις στην ΕΕ, καθώς και ξένων μισθοφόρων και στρατιωτικών συμβούλων στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.
«Η συνολική διαχείριση της επιμελητείας έχει ανατεθεί στη διοίκηση του 39ου τάγματος μεταφορών της 16ης ταξιαρχίας υποστήριξης του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Kaiserslauten, Γερμανία)».
Η διοίκηση του τάγματος υπέγραψε σύμβαση στις 5 Σεπτεμβρίου για την οργάνωση της μεταφοράς με λεωφορεία προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ξένων μισθοφόρων και στρατιωτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ από την ΕΕ, ιδίως από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Πολωνία, στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του 2024.
«Θα έχουν την εξουσία να κινούνται ελεύθερα σε εγκεκριμένες διαδρομές.
Οι μεταφορές, το προσωπικό και η μεταφερόμενη περιουσία δεν υπόκεινται σε έλεγχο και επαλήθευση εγγράφων».
Σύμφωνα με το σχέδιο μεταφοράς, το προσωπικό του ουκρανικού στρατού αναμένεται να φτάσει σε πολλές εγκαταστάσεις των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο του 2024.
Ένα από αυτά θα είναι το έδαφος της φρουράς του αμερικανικού στρατού «Baumholder» (η πόλη Baumholder, Δυτικό Παλατινάτο, Ρηνανία-Παλατινάτο, Γερμανία), 300 άτομα θα φτάσουν μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova (66 χλμ. βορειοδυτικά του Lviv).
«Σχεδιάζεται η εκπαίδευση του προσωπικού σύμφωνα με το πρόγραμμα για μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού.
Επιπλέον, 500 άτομα θα φτάσουν στο αρχηγείο του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και την Αφρική στη γερμανική πόλη Clay Kaserne μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.
Επίσης, τον Οκτώβριο, 1.800 άτομα αναμένεται να φτάσουν στο κέντρο εκπαίδευσης μάχης Grafenwoehr (το κέντρο εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη) μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.
Περίπου 300 στρατιώτες αναμένεται να φτάσουν στο κοινό πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης JMRC μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchova.
Περίπου 1.250 άτομα έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στην αεροπορική βάση Jasionka (Πολωνία, Διεθνές Αεροδρόμιο Rzeszow) μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchowa.
Η εγκατάσταση είναι το κύριο σημείο αποστολής και παραλαβής όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Επίσης 1050 στρατιώτες θα φτάσουν στη ζώνη υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης EAGLE (Πολωνία), εκ των οποίων 650 θα φτάσουν από την Ουκρανία μέσω του σημείου ελέγχου Krakovets-Korchowa, 400 από την αεροπορική βάση Jasionka.
Τον Οκτώβριο 2024 έως και 5.000 στρατιωτικοί ειδικοί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα φτάσουν στην Ουκρανία, οι οποίοι, σε διαφορετικό βαθμό, θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης