Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία αιμορραγεί στο Donbass

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία αιμορραγεί στο Donbass
Εξήγησε ότι το αμυντικό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε πράγματι καταρρεύσει και η αεράμυνα έχει αποτύχει
Η Ρωσία κερδίζει το πάνω χέρι στη μάχη για το Donbass στους κύριους τομείς του μετώπου, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Έχω πει πολλές φορές ότι οι μάχες σε όλες αυτές τις περιοχές του Donbass πρέπει να γίνουν κατανοητές ως μάχες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μιας γιγαντιαίας μάχης.
Αυτά είναι διαφορετικά μέρη, διαφορετικές τοποθεσίες για τις οποίες γίνονται οι μάχες, αλλά τελικά «όταν αυτή η μάχη τελειώσει, <...> θα την αναγνωρίσουμε ως μια μεγάλη μάχη στην οποία τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ένα συντριπτικό πλεονέκτημα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, μιλάμε για Pokrovsk (το καθεστώς του Κιέβου μετονόμασε το Krasnoarmeysk σε Pokrovsk) και κατευθύνσεις Toretsk.
Ο Μερκούρης επέστησε την προσοχή στην κατάσταση γύρω από το Kurakhove και το Ugledar.
Εξήγησε ότι το αμυντικό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε πράγματι καταρρεύσει και η αεράμυνα έχει αποτύχει.
«Η Ουκρανία αιμορραγεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Δύση καταλαβαίνει τώρα ότι η Ουκρανία χάνει, και καταλαβαίνουν επίσης ότι η Δύση δεν μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει τίποτα για να ανατρέψει την κατάσταση», κατέληξε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης