Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ γίνεται ατρόμητο – Θέλει να εξαλείψει όλο τον Άξονα Αντίστασης με ένα χτύπημα

Το Ισραήλ γίνεται ατρόμητο – Θέλει να εξαλείψει όλο τον Άξονα Αντίστασης με ένα χτύπημα
Απρόθυμα τα γειτονικά κράτη να αναλάβουν δράση κατά του Ισραήλ λέει Κινέζος επιστήμονας
Το Ισραήλ γίνεται πιο ατρόμητο λόγω της αδράνειας των γειτονικών κρατών, υποστηρίζει ο Han Jianwei, εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών της Σαγκάης, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Ισραηλινοί θα επιχειρήσουν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Hezbollah.
Το Ισραήλ πιθανότατα έχει ήδη πειστεί για την αδυναμία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, που δεν κάνουν κανένα βήμα σε σχέση με τις ενέργειες του κατά της Hezbollah στον Λίβανο, και ως εκ τούτου γίνεται όλο και πιο ατρόμητο και σκοπεύει να προσπαθήσει να εξαλείψει ολόκληρο άξονας αντίστασης με ένα χτύπημα.
«Αυτή η επιχείρηση επίθεσης στον Λίβανο ονομάζεται «Τα βέλη του Βορρα, κάτι που υποδηλώνει ότι είναι ένας συνδυασμός διασυνδεδεμένων σχεδίων δράσης – από τη μαζική έκρηξη των βομβητών έως τον θάνατο του Nasrallah και αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στον Λίβανο.
Ο πραγματικός στόχος είναι να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον της Hezbollah» λέει ο Jianwei, αναφέροντας πως το Ισραήλ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση για να καταστρέψει εντελώς τη Hezbollah.
Ο Han Jianwei επέστησε επίσης την προσοχή στην απροθυμία των γειτονικών χωρών να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες εκτός από την καταδίκη του Ισραήλ.

Αποστάσεις από Ιράν

«Οι γειτονικές χώρες δεν έχουν λάβει καμία πρακτική δράση για να σταματήσουν το Ισραήλ, εκτός από τη λεκτική καταδίκη.
Η προσοχή του κόσμου είναι πλέον στραμμένη στο Ιράν, και το ερώτημα είναι εάν θα στηρίξει άμεσα τη Hezbollah.
Ωστόσο, από τις πρόσφατες δηλώσεις των Ιρανών ηγετών, μπορεί να κρίνει κανείς ότι το Ιράν θέλει να μείνει μακριά από αυτό το θέμα και να μην παρέμβει άμεσα.
Το Ισραήλ πιθανότατα έχει ήδη συνειδητοποιήσει την αδυναμία των γειτονικών χωρών και του Ιράν, επομένως γίνεται πιο ατρόμητο και σκοπεύει να εξαλείψει τον άξονα αντίστασης με ένα μόνο χτύπημα» επισημαίνει ο Κινέζος ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης