Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Λειτουργία 950 εκλογικών τμημάτων την Κυριακή 6/10 - Ποιοί μπορούν να ψηφίσουν, πότε θα ανοίξουν οι κάλπες

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Λειτουργία 950 εκλογικών τμημάτων την Κυριακή 6/10 -  Ποιοί μπορούν να ψηφίσουν, πότε θα ανοίξουν οι κάλπες
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00
Συνολικά περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού θα λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου για το πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με τους διεκδικητές της ηγεσίας να είναι έξι.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00 , με τη δυνατότητα να δοθεί παράταση όπου θα διαπιστωθεί αυξημένη προσέλευση. Θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ανάμεσα στους 6 υποψήφιους: Νίκο Ανδρουλάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου.
Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.
Πλήρης κατάλογος όπου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά τμήματα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ https://pasok.gr/eklogika-kentra-esoterikoy/.

Οι ψηφοφόροι

Στις εσωκομματικές εκlογές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν όσοι και όσες έχουν ηλικία από 16 ετών και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά και όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.
Προϋπόθεση είναι να είναι ή να εγγραφούν ως μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή να δηλώσουν πώς επιθυμούν να είναι φίλοι του, αλλά και με υπεύθυνη δήλωση να δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, κάτι που μπορεί να γίνει στο εκλογικό τμήμα καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ.
Επίσης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο αποδεικτικό έγγραφο για την ταυτοποίηση τους (πχ δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης