Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin - Πιθανόν να βρίσκεται πριν το επόμενο Bull Run του BTC

Bitcoin - Πιθανόν να βρίσκεται πριν το επόμενο Bull Run του BTC
Mέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, το Bitcoin κατέγραψε άνοδο 10,2%

Το Bitcoin διανύει μια φάση σταθεροποίησης, έχοντας καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τα 64.000$, με διάφορους δείκτες να υποδεικνύουν περαιτέρω ανοδική πορεία. Η πρόσφατη άνοδος έχει ενισχυθεί από την αυξημένη ζήτηση για Bitcoin ETFs, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μία ενδεχόμενη εκτόξευση της τιμής.

Αγορά $FLOCK εδώ

Βραχυπρόθεσμη διόρθωση και συνολική ανοδική τάση

Παρά τη μικρή διόρθωση από τα 66.000$ στα 64.633$, μείωση που αντιπροσωπεύει πτώση 1.4%, η συνολική εικόνα παραμένει θετική. Συγκεκριμένα, μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, το Bitcoin κατέγραψε άνοδο 10,2%. Αυτό έχει αυξήσει τις προσδοκίες για την επερχόμενη ανοδική αγορά, με πολλούς ειδικούς να προβλέπουν ότι η τιμή θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε εξαψήφια επίπεδα.

Αυξημένη ζήτηση για τα Bitcoin ETFs

Η πλατφόρμα CryptoQuant, που ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων on-chain, δημοσίευσε μια σειρά από ενημερώσεις στα κοινωνικά δίκτυα, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν συγκεκριμένους δείκτες για να κατανοήσουν καλύτερα την επόμενη κίνηση της αγοράς.
Ένας από τους κύριους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη ανοδική πορεία, είναι η ζήτηση για τα spot Bitcoin ETFs. Σημαντικές εισροές καταγράφηκαν από κολοσσούς όπως οι BlackRock, Fidelity και Ark, με τις συνολικές εισροές να ανέρχονται σε 324.000.000$ στις 26 Σεπτεμβρίου. Αυτό σηματοδοτεί αυξημένο ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές, προσδίδοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά.

 
Πηγή φωτογραφίας: Δημοσίευση της CryptoQuant στο X

Ενίσχυση των βραχυπρόθεσμων κατόχων

Ένας επίσης βασικός παράγοντας που ενισχύει την ανοδική τάση, είναι η επιστροφή των βραχυπρόθεσμων κατόχων σε κερδοφόρες θέσεις. Οι συγκεκριμένοι κάτοχοι BTC, οι οποίοι έχουν αγοράσει Bitcoin τις τελευταίες 155 ημέρες, έχουν μέση τιμή αγοράς γύρω στα 63.000$. Η τιμή αυτή λειτουργεί ως ισχυρό επίπεδο υποστήριξης. Όσο λοιπόν το Bitcoin παραμένει πάνω από αυτό το επίπεδο, η ψυχολογία της αγοράς ενδέχεται να παραμείνει θετική.

Το Open Interest της αγοράς futures και οι μακροπρόθεσμες θέσεις

Επιπλέον, η αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) δίνει σημαντικές ενδείξεις για την κατεύθυνση της αγοράς. Συγκεκριμένα, το open Interest του Bitcoin ανέρχεται στα 19.100.000.000$. Ιστορικά, όταν ξεπερνιέται το όριο των 18.000.000.000$, ακολουθούν διορθώσεις τιμών. Παρόλα αυτά, η συνεχής αύξηση της δραστηριότητας στην αγορά των futures δείχνει ότι οι επενδυτές είναι όλο και πιο αισιόδοξοι.

 
Πηγή φωτογραφίας: Δημοσίευση της CryptoQuant στο X

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα Bitcoin ETFs μετατρέπονται σταδιακά σε μακροπρόθεσμες θέσεις. Καθώς τα κρυπτονομίσματα διατηρούνται για περισσότερες από 155 ημέρες, κατατάσσονται ως μέρος της μακροπρόθεσμης προσφοράς, κάτι που ενδέχεται να υποδηλώνει μια ώριμη αγορά. Ωστόσο, η CryptoQuant προειδοποιεί ότι αυτές οι κινήσεις παρατηρούνται συχνά στα τελικά στάδια μιας ανοδικής αγοράς, κάτι που μπορεί να σηματοδοτεί μια φάση μετάβασης.

Κρίσιμα επίπεδα αντίστασης και οι αναλυτές

Αναλυτές κρυπτονομισμάτων, όπως ο Javon Marks, πιστεύουν ότι το Bitcoin πλησιάζει σε κρίσιμο επίπεδο αντίστασης. Το μοτίβο του "descending broadening wedge" που εντοπίζει, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ανοδική διάσπαση. Σύμφωνα με τον Marks, αν ξεπεραστεί αυτό το επίπεδο, το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 100.000$, μια αύξηση άνω του 51%.
Ομοίως, ο Captain Faibik υποστηρίζει ότι, αν ξεπεραστεί η αντίσταση στα 68.000$, η τιμή του Bitcoin μπορεί να φτάσει στα 88.000$ με 90.000$ μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή ότι μια αποτυχημένη διάσπαση μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή στα επίπεδα των 57.000$.

Ποιο άλλο κρυπτονόμισμα κεντρίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών;

Πέρα από τα ιδιαίτερα θετικά σημάδια του Bitcoin, ένα νέο κρυπτονομίσματα φαίνεται να κερδίζει επίσης μεγάλη δημοτικότητα. Ο λόγος για το Flockerz ($FLOCK), ένα meme coin το οποίο ξεκίνησε την προπώλησή του και προσφέρει μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Business2Community, το Flockerz προσφέρει ένα καινοτόμο μοντέλο Vote-to-Earn, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει στους κατόχους του να κερδίσουν δωρεάν κρυπτονομίσματα, αλλά ταυτόχρονα να αποφασίσουν και για τη μελλοντική πορεία του έργου.

Με λίγα λόγια, το Flockerz ($FLOCK) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα meme coins, καθώς δίνει έμφαση στη συμμετοχή της κοινότητας μέσω του FlockTopia DAO. Με το σύστημα Vote-to-Earn, οι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις για την ανάπτυξη του project και να κερδίσουν ανταμοιβές για τη συνεισφορά τους.
Επιπλέον, το Flockerz προσφέρει υψηλές ανταμοιβές μέσω του staking, προσελκύοντας ακόμη μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αγορά Flockerz είναι διαθέσιμη μέσω της επίσημης σελίδας της προπώλησης, όπου μάλιστα αν βιαστείτε μπορείτε να επωφεληθείτε από χαμηλότερες τιμές. Όσο οι μέρες του presale περνούν, η τιμή του $FLOCK θα ανεβαίνει. Προλάβετε λοιπόν όσο ακόμη είναι νωρίς!

Αγορά $FLOCK εδώ

Δήλωση αποποίησης ευθυνών
Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης