Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δίκη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός: Κατηγορούμενος για τις πλημμύρες στην Εύβοια το 2020

Σε δίκη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός: Κατηγορούμενος για τις πλημμύρες στην Εύβοια το 2020
Πρώτος κατηγορούμενος είναι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο οποίος κατηγορείται ως, από αμέλεια, υπαίτιος πρόκλησης πλημμυρών, από τις οποίες προήλθε θάνατος ανθρώπων και κίνδυνος ξένης περιουσίας
Δεκαεννιά άτομα, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, έλαβαν κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας με το οποίο καλούνται να δικαστούν στο Μονομελές Εφετείο Εύβοιας για τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 9 Αυγούστου 2020, από τις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο οκτώ άτομα και προκλήθηκαν ζημιές σε 2.500 σπίτια.

Σε δίκη ο Σπανός για τις πλημμύρες

Πρώτος κατηγορούμενος είναι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο οποίος κατηγορείται ως, από αμέλεια, υπαίτιος πρόκλησης πλημμυρών, από τις οποίες προήλθε θάνατος ανθρώπων και κίνδυνος ξένης περιουσίας.
Ειδικότερα, ο κ. Σπανός κατηγορείται ότι «από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, δεν προέβλεψε τα αξιόποινα αποτελέσματα που προκάλεσε με τις παραλείψεις του, οι οποίες συνιστούν μη πλήρωση των ιδιαίτερων νομικών υποχρεώσεών του, που πήγαζαν εκ του νόμου λόγω της ιδιότητάς του».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης