Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Ράλι» 4% στο πετρέλαιο μετά τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

«Ράλι» 4% στο πετρέλαιο μετά τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Οι αναλυτές «βλέπουν» τις τιμές στα επίπεδα των 90-100 δολαρίων αν υπάρξει απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν σήμερα 1/10 οι τιμές πετρελαίου Brent και WTI, καθώς οι επενδυτές προβλέπουν πως μία γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και, επακόλουθα, την παγκόσμια προσφορά «μαύρου χρυσού».
Ο ισραηλινός στρατός έχει εισβάλλει στο νότιο και ανατολικό Λίβανο από τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, καθώς πραγματοποιεί «περιορισμένες» και «στοχευμένες» στρατιωτικές ενέργειες κατά θέσεων και υποδομών της Hezbollah, τη στιγμή που οι ΗΠΑ σπεύδουν να προειδοποιήσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε αντίποινα.
Παράλληλα με τις χερσαίες επιχειρήσεις, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Βηρυτό και συγκεκριμένα τα νότια προάστια της πόλης, τα οποία θεωρούνται προπύργια της Hezbollah αλλά και τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Σιδώνα, στο νότιο Λίβανο.
Σε αυτό το πλαίσιο, στις 18:20 ώρα Ελλάδος, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) σημειώνει άνοδο 3,8% στα 74,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) ενισχύεται 4% στα 71 δολάρια το βαρέλι.
Να σημειωθεί πως οι αναλυτές της Capital Economics «βλέπουν» τις τιμές στα επίπεδα των 90-100 δολαρίων ανά βαρέλι αν υπάρξει απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης