Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση των Houthis στην Ερυθρά θάλασσα εναντίον δύο πλοίων, το ένα ελληνικών συμφερόντων

Επίθεση των Houthis στην Ερυθρά θάλασσα εναντίον δύο πλοίων, το ένα ελληνικών συμφερόντων
Χτύπησαν μετά από έναν μήνα.. ηρεμίας
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση δέχτηκαν δύο εμπορικά πλοία από τους Houthis στην Ερυθρά θάλασσα, το ένα εκ των οποίων ανήκει σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.
Πρόκειται για το Minoan Courage (χωρητικότητας 76.800-dwt, κατασκευής 2004, με σημαία Λιβερίας), που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Mdion Maritime, που έχει έδρα στην Αθήνα.
Τα δύο περιστατικά είναι οι πρώτες επιθέσεις των Houthis εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και έναν μήνα.
Μια ξεχωριστή επίθεση εναντίον ενός άλλου πλοίου αναφέρθηκε στις 04:15 (τοπική ώρα), 97 μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα.
Οι UKMTO (Ναυτιλιακές Εμπορικές Επιχειρήσεις της Βρετανίας) ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από πύραυλο ένα φορτηγό πλοίο, που έπλεε βόρεια και υπέστη «σοβαρές ζημιές» από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Λίγο αργότερα, ένα άλλο drone τρύπησε μια δεξαμενή έρματος ενός πλοίου αγνώστων στοιχείων που έπλεε βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, το οποίο ελέγχεται από τους Houthis, ανακοίνωσε την Τρίτη (1/10/2024) η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνεχίζουν την αντίσταση

Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση του συμβάντος, ότι είναι το δεύτερο που σημειώνεται μέσα σε τρεις ώρες και ότι το ερευνά.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε 97 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα και επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε η δεξαμενή του.
Οι αντάρτες Houthis που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ισχυριζόμενοι ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.
Επιτίθενται επίσης σε πλοία που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Αυτές οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν διαταράξει την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή που είναι κρίσιμη για το παγκόσμιο εμπόριο, οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν έναν διεθνή θαλάσσιο συνασπισμό και να χτυπήσουν στόχους ανταρτών στην Υεμένη, μερικές φορές με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-10-01_190924.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης