Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Carlos Tavares: «Πρέπει να σκεπτόμαστε όπως οι Κινέζοι»

tags :
Carlos Tavares: «Πρέπει να σκεπτόμαστε όπως οι Κινέζοι»
Η Stellantis στοχεύει να υιοθετήσει τη νοοτροπία χαμηλού κόστους των Κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνησης, παρά τα εμπόδια των δασμών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ο CEO της εταιρείας, Carlos Tavares, έχει χαρακτηρίσει τους δασμούς ως «παγίδα», υποστηρίζοντας ότι προστατεύουν τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων από την πραγματικότητα, ότι οι Κινέζοι παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά περίπου 30% φθηνότερα.
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Stellantis προχώρησε στην αγορά μεριδίου 21% της κινεζικής εταιρείας Leapmotor τον Οκτώβριο του 2023, αποκτώντας πρόσβαση στην τεχνολογία της και δικαιώματα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός Κίνας.
Ένα παράδειγμα είναι η κατασκευή των μοντέλων Leapmotor στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία, δίπλα σε γνωστές μάρκες όπως Fiat, Jeep και Alfa Romeo.
Ωστόσο, η στρατηγική αυτή αντιμετωπίζει δυσκολίες, ειδικά στις ΗΠΑ.
Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act) στις ΗΠΑ περιλαμβάνει δασμούς 100% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προωθεί την εγχώρια παραγωγή, δυσχεραίνοντας την είσοδο των κινεζικών εταιρειών στην αμερικανική αγορά.
Η κυβέρνηση Biden, μάλιστα, σχεδιάζει την απαγόρευση κινεζικού λογισμικού και εξαρτημάτων στα οχήματα των ΗΠΑ, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τις κινήσεις των εταιρειών όπως η Stellantis (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης