Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Νέος» δικαστικός χάρτης: Επιτελικό χάος – δικαστική ταλαιπωρία

«Νέος» δικαστικός χάρτης: Επιτελικό χάος – δικαστική ταλαιπωρία
- Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10.30, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό της ημέρας Δικαιοσύνης
Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντα τους, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη Δικαιοσύνη η εσπευσμένη εφαρμογή του «νέου» Δικαστικού Χάρτη.
Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο.
Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός:
«Ο «νέος» δικαστικός χάρτης έχει δημιουργήσει δικαστικό χάος.
Η ηλεκτρονική υποδομή δεν λειτουργεί, τα δικαστήρια αδυνατούν να προσδιορίσουν τις υποθέσεις, οι αίθουσες συνεδρίασης είναι ακατάλληλες και στερούνται υποδομών ακόμη και για καταγραφή/τήρηση των πρακτικών.
Η καθημερινότητα όλων των παραγόντων της δίκης έχει μεταβληθεί αρνητικά και υφίσταται βάσιμος κίνδυνος απώλειας ουσιαστικών και δικονομικών δικαιωμάτων των διαδίκων. Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων και των πολιτών καταρρακώνονται καθημερινά, δεδομένου ότι αναγκάζονται να δικάζουν σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού. Πραγματικά, τριτοκοσμικές οι συνθήκες. Τέτοια προχειρότητα δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ.
Το Υπουργείο όφειλε να έχει μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα πριν την εφαρμογή του δικαστικού χάρτη. Ως φαίνεται όμως, η κύρια μέριμνά του ήταν η εσπευσμένη εφαρμογή του δικαστικού χάρτη για την εκταμίευση και μόνο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιλύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει, πριν είναι αργά.
Δυστυχώς, είμαστε όλοι πλέον σε «αχαρτογράφητα δικαστικά νερά».
--- Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10.30, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό της ημέρας Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται, ότι από τις 7 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2024 έχει αποφασισθεί στοχευμένη αποχή από την εκδίκαση υποθέσεων ανακοπών, εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων (τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και των δικηγόρων που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο του Ν. 5095/2024), καθώς και από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης