Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο στρατός των ΗΠΑ παρήγγειλε πολυβόλα M60 πιθανόν… για την Ουκρανία - Στα 15 εκατ. δολάρια το κόστος

Ο στρατός των ΗΠΑ παρήγγειλε πολυβόλα M60 πιθανόν… για την Ουκρανία - Στα 15 εκατ. δολάρια το κόστος
Απροσδιόριστος ο αριθμός των πολυβόλων που έχουν παραγγελθεί
Ο στρατός των ΗΠΑ σύνηψε σύμβαση με την αμερικανική αμυντική εταιρεία U.S. Ordnance για την προμήθεια ενός απροσδιόριστου αριθμού πολυβόλων M60 αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων αναφέρει το The War Zone, επισημαίνοντας πως τα όπλα αυτά είναι πιθανό να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Βάσει του δημοσιεύματος, και στο πλαίσιο της «μυστηριώδους» αυτής συμφωνίας, ο αμερικανικός στρατός θα λάβει απροσδιόριστο αριθμό πολυβόλων M60E6 και M60E4, καθώς και κιτ μετατροπής για προηγούμενες εκδόσεις του M60.
Στις αρχές του έτους, ο στρατός ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για την αγορά αυτών των πολυβόλων, τα οποία έπαψαν να χρησιμοποιούνται πριν από αρκετές δεκαετίες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει για ποιον προορίζονται και για τι σκοπό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όπλο θα μπορούσε να προορίζεται για έναν ξένο σύμμαχο ή εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, για παράδειγμα, την Ουκρανία.
Δεν αποκλείεται, οι νέες αγορές M60 από τον στρατό να αποτελούν μέρος του επερχόμενου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αν και υπάρχει η πιθανότητα οι αγορές αυτές να μην σχετίζονται με την Ουκρανία, αλλά να απαιτούνται από τον αμερικανικό στρατό για σκοπούς δοκιμών και εκπαίδευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης